Örebro Futsal Club

KIF Örebro räddade en poäng mot Göteborg

· Publicerad: 10 juli 2015 · 00.02.

Torsdagen den 9:e juli drog damallsvenskan igång igen efter ett långt uppehåll. Mycket har hänt sen den senaste omgången. USA vann dam-VM, Sanna Talonen har gift sig och Maria Synnerdahl har lämnat för att bli ersatt av återvändande Marie-Eve Nault.

Och inledningsvis såg KIF ganska stela och sega ut, laget hade svårt att få igång spelet och det syntes att de inte hade spelat på ett tag. Gästade Kopparberg/Göteborg såg betydligt piggare ut och kunde redan i den 6:e min ta ledningen genom Elin Rubensson. Hon sprang sig loss på högerkanten och pricksköt in ett skott bakom Carola Söberg.

Annons ▾

Men hemmalaget skulle få igång spelet och hade flera bra målchanser i första halvleken. Sarah Michael fick ett kanon läge framför mål men nickade över. Sara Nordins nick räddades på mållinjen. KIF fick trots spelövertaget gå till pausvila med underläge 0-1.

I andra halvleken behöll hemmalaget sitt övertag men hade svårt att överlista en storspelande Fanny Lund i gästernas mål. Det var när den inbytte Michelle De Jongh sprang sig loss och sköt ett skott i ribban som KIF tillslut fick utdelning när Sanna Talonen tog vara på returen. 1-1 blev även slutresultatet.

På ett sätt lyckades KIF rädda en poäng mot Kopparberg/Göteborg, men sätt till målchanserna och spelövertaget borde man tagit tre poäng ikväll.
Nästa match för KIF i damallsvenskan är borta mot Umeå den 19 juli. Men redan på söndag spelas nästa omgång i Svenska cupen, då möter KIF Linköpings FC på bortaplan.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också