Örebro Futsal Club

Sex tusen besökare under Klossfestivalens första dag

· Publicerad: 10 juli 2015 · 16.07.

Köerna ringlade långa redan innan premiäröppning av Klossfestivalen som arrangeras på Conventum i Örebro.

Tre tusen förköpsbiljetter var redan sålda och det skulle visa sig att intresset var mycket större än så, detta med tanke på att det stundtals ringlade köer från korsningen vid Södra stationen och ända fram till Conventum Arena.

Annons ▾

Arrangören uppskattar att det troligen rör sig om ungefär sex tusen besökare under den första dagen.

När vi från tidningen kom in i lokalen så möttes vi av glada barn som satt i stora ”sandlådor” fyllda med legobitar.

Besökarna fick skapa sina egna byggnationer som dom sedan fick märka ut med sina namn och som sedan placerade på vid ett jättestort bord i mitten av hallen.

Det var inte bara byggande utan det visades även filmer från Lego samt att det var utställare som visade upp sina bebyggelser av bland annat tågbanor, riddarborgar, tivolin och en massa mer.

När jag gått runt ett tag så upptäckte jag att det inte bara var barn som satt och byggde i dessa ”sandlådor” utan det var även en hel del vuxna som hittat tillbaka till barndomens legobyggande.

Det är konstigt för det är inte mycket som väcker sådana känslor som just Lego man vill liksom känna, ta, bygga lite med dessa bitar när man kommer i kontakt med dom.

Jag kommer även ihåg att dessa bitar var en is-brytare när man var barn, man satt på dagis, fritids och byggde och helt plötsligt behövde man en gul trea eller ett fönster eller något liknade och då var det bara fråga om någon satt på en av dessa bitar eller så hjälptes man åt att leta genom högen.

Om du någonsin byggt med Lego så kan jag varmt rekommendera dig att besöka mässan som har öppet under hela helgen.

Öppettider
Fredag 10 juli kl.10-18
Lördag 11 juli kl.10-16
Söndag 12 juli kl.10-16

Priser
0-3 år 0kr
4-12 år 60kr
13 år 100kr
Familjebiljett (2 vuxna och 3 barn) 250kr
Biljetterna gäller alla dagarna

Klossfestivalen arrangeras av Klossimperiet AB i samarbete med Klossbutiken.se, Gustavsvik, Örebrokompaniet och Conventum

FIKK - För att alla behövs
Läs också