Örebro Futsal Club

Dota 2 kväll på Pitchers med Örebro E-sport

· Publicerad: 11 juli 2015 · 22.30.

I början av året blomstrade en ny ideell förening upp i Örebro med fokus för dom E-sportintresserade.

En ny ideell förening med syftet att förena unga och äldre inom e-sportvärlden har frodats under första kvartalet 2015 i Örebro.

Annons ▾

Örebro E-sport som föreningen heter, skapades för att hjälpa unga och äldre e-sportambassadörer att träffas och skapa en samhörighet genom att bjuda in till pubevent och evenemang samt för att utöva e-sport tillsammans.

Som en ideell förening går pengarna som inkasseras via medlemskap, direkt tillbaka till medlemmarna bland annat via olika tillställningar och evenemang som man anordnar för medlemmarna i Örebro E-sport.

Foto: Gameplay
Foto: Gameplay
Örebro E-sport har under året redan anordnat flera pubevent på nattklubb Pitcher’s i Örebro där man tillsammans med andra e-sportintresserade i alla åldrar följt livestreaming av strategidataspelet Dota 2 samt first-person shooterspelet CounterStrike Global Offensive.

– Planering för ännu fler evenemang är på gång, nästa stora evenemang är den 8 augusti, då kommer vi visa finalen The International på Biograf Roxy och låta intresserade följa Dota 2 finalen, säger Anneli Rissanen – styrelseordförande i Örebro E-sport.

Vinnaren kommer ur finalen av The International gå hem med en prispott på närmare 16 miljoner dollar.

En växande marknad som omsätter många miljarder
Tycka vad man vill om e-sport, men det är utan tvekan en växande marknad som omsätter många miljarder runtom i världen. Den nordamerikanska e-sportligan Major League Gaming (MLG) spåddes 2013 bli större än NHL inom två år när det gäller antalet åskådare och intäkter.

Uttalandet gjordes givetvis av en person med en subjektiv syn i frågan, nämligen Major League Gamings president Mike Sepso. I dag, två år senare är MLG nog inte riktigt där ännu, men inom en snar framtid tros det gå om enligt tillväxttrenden.

”Sport – mer än fysisk idrott”
Många hävdar att E-sport inte bör klassas som en riktig sport. Vad är din syn på det?
– Jag tror att många tänker på sporten som fysisk idrott. För mig är sport mer än så, det handlar ofta om en tävling mellan personer eller lag där det krävs att kunna utläsa motspelarens nästa drag eller att göra något snabbare än motståndarna.

– I de lagspel inom e-sporten så krävs ett samspel och en god kommunikation i laget, precis som i de klassiska sporterna. Jag tror det kommer ta ett tag till innan e-sporten kommer accepteras som sport, men jag tror att vi kommer komma dit en dag.

Hur många medlemmar hoppas ni på att få det här året?
– Oj, vi startade upp föreningen i början av året och vi har inte satt något konkret mål på hur många medlemmar vi vill nå.

– Självklart hoppas vi på att alla som gillar det vi gör blir medlemmar eftersom det är medlemmarna som egentligen styr föreningen framåt, det är medlemmarna som kommer välja nästa års styrelse på årsmötet samt att de kan lägga upp förslag på hur vi ska arbeta.

– Ett större antal medlemmar hjälper oss även när vi söker sponsorer och bidrag.

Har du några sista ord som du vill dela med dig?
– Vi söker alltid nya medlemmar och engagerade personer. För att kunna framföra alla idéer så behöver vi växa i antalet som vill hjälpa till.

– Jag har redan lärt känna många nya personer genom Örebro E-sport och det är jättekul att se det engagemang som alla har.

Vill du ha nya vänner som delar ditt intresse – Bli medlem i Örebro E-sport
Vi söker alltid nya medlemmar och engagerade personer, bli medlem genom att besöka vår webbsida och kontakta oss.
Webbsida: www.orebroesport.se/medlemskap/

För att köpa biljetter till The International finalen på biograf Roxy, vandra vidare till www.orebroesport.se/the-international-finalen-pa-roxy/

FIKK - För att alla behövs
Läs också