Örebro Futsal Club

Indiepop på Sommarscen i Örebro City

· Publicerad: 16 juli 2015 · 21.28.

Örebro City har dragit igång sin sommarscen som de har arrangerat under ett par år på rad. Varje torsdag bjuds Örebroarna på musikuppträdande ifrån band och artister i olika genres. När den andra sommarscenen i år arrangerades så var det indiepop som stod på menyn.

Först ut var Tonarvet från Norrköping, en grupp som består av tre killar och två tjejer. Där en de bägge tjejerna även står för sången. Gruppen Sound påminde mycket om Anna Ternhiem fast här förekom det även höga tonarter. Bandet hade melankoliska melodier som ibland blev lite allt för monotona.

Annons ▾

Kvällen andra band och även det sista ut för idag var gruppen Locals. Bandet bildades i Stockholm 2013 och har bland annat var förband åt gruppen Urban Cone som Örebroarna kunde se live på Yeahfestivalen för ett par månader sen. Locals musik påminde väldigt mycket om just Urban Cones. En lågmäld indiepop med inslag och elektroniska moment.

Nästa torsdag är det återigen dags för Sommarscen på Stortorget. Då är det Nikija Events som står som arrangör, de ligger bland annat bakom Metallsvenskan och Slottet Live. Det kommer betyda att det kommer bli åka av då temat den dagen är metal och hårdrock.
Missa inte det!

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också