Örebro Futsal Club

ÖSK slarvade bort två poäng mot Malmö

· Publicerad: 18 juli 2015 · 20.15.

Regerande mästarna Malmö FF har inte kommit upp i samma nivå som förra säsongen. Framför allt har laget haft svårt mot ÖSK. Redan tidigare i år så slog de svartvita ut skåningarna ur Svenska Cupen och i förra omgången fick man med sig en poäng från matchen i Malmö.

Så inför lördagens drabbning var det oklart vilken form mästarna hade, de spelade tidigare under veckan en kvalmatch till Champions Leaegue och Åge Hareide valde att bland annat vila stjärnorna Markus Rosenberg och Magnus Wolff Eikrem.

Annons ▾

Malmö var dock det spelförande laget, de hade mycket med boll och hade en hög press mot Oskar Jansson i ÖSK-målet. Men hemmalaget spelar stabilt i försvaret och stoppa många bra försök i första halvleken. Bland annat lyckades man plocka bort Jo Inge Berget helt.
ÖSK spelade bra, och löste många situationer på ett smart sätt. Men det var det här med avslut mot mål, de var väldigt få. Pausresultatet blev 0-0 med en lite fördel Malmö. Därför skulle ÖSK ta ledningen i börjar av andra halvlek.

Robert Nordmark skulle i den 53:e minuten hitta målet med ett fint skott som satt bra placerat bakom Zlatan Azinovic. Men glädjen skulle inte bli långvarig, i den 67:e minuten kvitterade Markus Rosenberg för Malmö. Rosenberg blev inbytt till den andra halvleken och visade vägen för sitt lag.

Han var även nära att bli tvåmålskytt när han klackade in ett mål som assisterade domaren dömde bort för offside. Det blev vilda protester från Malmös håll och framför allt från Rosenberg.
Men matchen intressantaste situation var ändå det friläget som Ayanda Nkili fick i slutet av halvleken.

Han borde förvalta det bättre och i och med hans miss brände även ÖSK chansen att få med sig 3 poäng. Något de borde haft då man slarvade på Malmös kvittering också.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också