Örebro Futsal Club

Timbuktu sviker aldrig sin publik

· Publicerad: 19 juli 2015 · 13.27.

Jason Diakité mer känd under artistnamnet Timbuktu besökte i går nattklubben Frimis för ge en konsert. För mig var det tredje gången på ca ett år som jag såg den 40 årige skåningen och faktiskt andra gången den här månaden då jag även fotade honom på Putte i Parken tidigare i juli.

Men första gången jag stiftade bekantskap med Jason var på Hultsfredsfestivalen 2003. På den tiden lyssnade jag inte den typen av musik och i mitt umgänge var det fullt att lyssna på en kommersiell artist. Timbuktu var dock en av de bästa konserterna jag såg på Hultsfredsfestivalen det året, jag blev imponerad av alla sambatakter, Jasons charm och hans budskap om ett jämställt Sverige.

Annons ▾

Så här 12 år senare så sticker fortfarande Timbuktu ut som en artist med båda fötter på jorden och han har aldrig svikit sin publik. Konserten igår på Frimis var precis lika bra som den på Campus 48 h förra året, eller som den på Putte i Parken tidigare den här månaden, men framför allt den i Hultsfred 2003.

Och Timbuktu är en populär och folkkär artist, det är bara att beskåda responsen han får från publiken. Frimis uteservering var full av besökare igår, och partykänslan var på topp. Det gör nattklubben till kanske en av Örebros bästa. Det var även en blandad ålder, vilket visar att Timbuktu har en bred fanbase.

Konsert i sig bjöd inte på några större överraskningar, Timbuktu kör igenom sina kända låtar. Publiken fick höra Det löser sej, The Botten is nådd och Alla vill till Himlen men ingen vill dö plus mycket, mycket mer.
Men som jag tidigare skrev så har Jasons så mycket charm och även en hel del energi, så det här blir en grymt bra konsert och ingen bör väl bli besviken när man får uppleva en av Sveriges bästa liveartister.

FIKK - För att alla behövs
Läs också