Örebro Futsal Club

Hot Girls Wanted står amatörporren i fokus

· Publicerad: 22 juli 2015 · 19.44.

Dokumentären Hot Girls Wanted släpptes den 29 maj i år på filmsiten Netflix och försöker få en inblick i den moderna porrindustrins verksamhet.

Från början startade filmprojektet som en undersökning om mäns konsumtion av pornografi.

Annons ▾

När initiativtagarna upptäckte att den dominerade delen av porren bestod av filmer med vanliga tjejer så blev man nyfiken på varför och filmprojektet ändrade inriktning.

Med hjälp av bredbandets intåg i slutet av 90-talet exploderade den så kallade amatör inspirerade porren och är en av de mest vanliga på internet idag.

I filmen Hot Girls Wanted så får åskådaren se vilka, några av dessa tjejer är och bland annat stifta en stor bekantskap med Tressa Silguero och är en ung tjej från Texas född 1994 som inte ville fastna i sin hemstad.

Som många av de andra tjejerna runt henne vill de bli något och framför allt tjäna pengar. Men ju mer tiden går inser hon att hon bara blivit utnyttjad.

Dokumentären har precis som en vanlig spelfilm ett berättande som följer den dramaturgiska modellen. Till en början är tjejerna glada och spralliga, de lever livet i Miami och vill inte alls tillbaka till sina hemstäder. När månaderna går och de får känna på porrbranschens baksida så är inte allt lika glamouröst längre.

För Tressa Silguero blir det extra tungt när hon måste åka hem till sina föräldrar och konfrontera skammen från sin mor som hon misstänker känner till hela hennes involvering inom porrindustrin. Tressa har även problem att vid sidan av hennes yrke att skaffa ett normalt liv då hon hela tiden måste bli påmind om att hon är ”tjejen i porrfilmen”.

Även om Hot Girls Wanted är en simpelt berättad film som är innehållet väldigt viktigt. Många av dessa unga tjejer blir lockade till Miami i tron om att bli rika och berömda. I många fall är det vanliga tjejer från vanliga familjer, det är våra grannar, vänner och ibland till och med våra släktingar som lockas till den nya moderna porrbranschen.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också