Örebro Futsal Club

Storpublik när Sommarscen gick i hårdrockens tecken

Förra veckan bjöd Sommarscen vid Stortorget på indiepop, idag bjöd den på Metal och Hårdrock. Under eftermiddagen spelade banden Feed The End, Lancer och Deals Death för i sommar den hittills största publiken på Sommarscen.

· Publicerad: 23 juli 2015 · 21.42.

Förra veckan bjöd Sommarscen vid Stortorget på indiepop, idag bjöd den på Metal och Hårdrock. Under eftermiddagen spelade banden Feed The End, Lancer och Deals Death för i sommar den hittills största publiken på Sommarscen.

Först ut var Feed The End från Kumla, de spelare Metalcore och lirade i ca 25 min innan de klev av scenen. De gjorde ett bra intryck och musiken lät både tung och hård.

Annons ▾

Det andra bandet som spelade var Karlstadbandet Lancer. De spelar gammal tradition metal som drar tankarna till Iron Maiden och Helloween. En musikgenre som inte alls har tilltalat mig, men de var bra på att få gång publiken och det var många nävar upp i luften under deras konsert.

Även Deals Death lyckades delvis få igång publiken, men inte på samma sätt som Lancer, men bandet gjorde en riktigt bra spelning. De bjöd publiken på en tung och snabb melodiös dödsmetal.

Kvällen den 23 juli var en framgång för Sommarscen i Örebro och återigen kan man konstatera att metalmusiken är fortfarande den genre som lyckas locka till sig flest besökare när det kommer till den hör typen av event.

Text: Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också