Örebro Futsal Club

Örebro fick kapitulera mot Djurgården

För andra gången den här säsongen kom ett stockholmslag på besök till Örebro och Behrn Arena. Det brukar betyda att gästerna har ett stort publikstöd med sig, och idag var inget undantag. Ca 3000 djurgårdssupportrar hade anlänt från huvudstaden.

· Publicerad: 27 juli 2015 · 23.51.

För andra gången den här säsongen kom ett stockholmslag på besök till Örebro och Behrn Arena. Det brukar betyda att gästerna har ett stort publikstöd med sig, och idag var inget undantag. Ca 3000 djurgårdssupportrar hade anlänt från huvudstaden.

Den totala publiksiffran blev 11171 st åskådare och de fick se Djurgården ta med sig 3 poäng hem efter att Jesper Arvidsson gjort matchens enda mål i den 77:e matchminuten. ÖSK lyckades inte få undan bollen efter en forcering från Djurgården.

Annons ▾

Fram till målet hade gästerna dominerat matchen där Örebro bara vid ett fåtal tillfällen hade skapat något framåt. Djurgården var även nära att ta ledningen i första halvleken men Oscar Jansson stod i vägen. Jansson var ikväll ÖSK:s bästa spelare men fick kapitulera tillslut.

En annan örebrospelare som hade många ögon på sig var nyförvärvet Pär Ericsson. Han blev klar för klubben igår och debuterare för ÖSK när han blev inbytt i andra perioden. Han syntes lite i straffområdet men gjorde inte mycket väsen av sig. Det ska dock bli intressant att se vad han kan göra med Örebros offensiv, den har inte varit bra den här säsongen och var ganska uddlös ikväll mot Djurgården.

Nästa match för ÖSK blir borta mot IFK Göteborg den 2:a augusti. Göteborg leder för tillfället Allsvenskan och besegrade Örebro med 0-2 sist dessa lag möttes i årets serie.
Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också