Örebro Futsal Club

Dahlkvist sköt segern till KIF

Det här var dagen efter den stora matchen på vallen, dagen efter att över 3000 djurgårdare kom till Örebro för att sjunga fram sitt lag. Vad många kanske inte visste då var att idag skulle ett nytt lag från Stockholm komma på besök.

· Publicerad: 28 juli 2015 · 22.52.

Det här var dagen efter den stora matchen på vallen, dagen efter att över 3000 djurgårdare kom till Örebro för att sjunga fram sitt lag. Vad många kanske inte visste då var att idag skulle ett nytt lag från Stockholm komma på besök.

Det var AIK, som inför mötet mot KIF Örebro bara hade tagit en poäng och gjort fyra mål framåt. De skulle försöka ta en poäng mot KIF som inlät säsongen mediokert. Bara två segrar på nio matcher. Dessutom var Linda Hallin och Michelle de Jongh borta eftersom de representerade Sverige i U19-EM, men Maria-Eve Nault gjort säsongsdebut för hemmalaget.

Annons ▾

Det var KIF Örebro som tog tag i taktpinne varpå AIK försvarade sig bra. De hade i första halvlek några uppstick som inte var helt ofarliga. Men det var KIF som ändå var det bättre laget i matchen. Tyvärr slog KIG bort för många inlägg, Julia Spetsmark, Ogonna Chukwudi och Sarah Michael tog sig många gånger fram på sin kant men lyckades in få till den sista touchen.

I andra halvlek skulle dock KIF hitta målet. I den 52:a matchminuten sprang sig Lisa Dahlkvist fri och kunde sätta 1-0 till KIF, det var henne fjärde mål för säsongen och hon leder nu den interna poängligan.

AIK skapade inte några större farligheter i den andra halvleken utan matchen slutade 1-0 till KIF. Men hemmalaget hade bud på minst ett mål till, men skärpan sakandes i avsluten. Tjejerna tog tre viktiga poäng och nästa match är redan nu på lördag hemma mot Kristianstads DFF.

Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också