Örebro Futsal Club

Solen tittade fram under årets sista Sommarscen

· Publicerad: 31 juli 2015 · 00.42.

Torsdagen den 30 juli arrangerade årets sista sommarscen på Stortorget i Örebro. Och efter ett par veckor med tråkigt väder och regn så tittade solen fram under kvällen när Fru Fortuna, Björn Lycklig och Johan Johansson uppträdde.

Det var också förvånansvärt många personer som hade kommit till Stortorget idag då det bara någon timma in spöregnade. Kanske var det för att dagens Sommarscen hade lite av en touch av punk. Fru Fortuna kommer från Nyköping och spelar den gladare och tralligare punken och gjorde en bra spelning under de 30 min som de fick på sig.

Annons ▾

Nästa artist upp på scen var Björn Lycklig, eller Björn Wallgren som han också brukar kalla sig. Björn behöver ingen vidare större presentation då han är ett känt namn i Örebros musikkrets. Björn och hans band spelare flera glada låtar och tillägnade en av dem till punklegenden Anders F Rönnblom.

Och från en punklegend till en annan, sista artisten ut för kvällen var Johan Johansson. Mannen som bland annat ligger bakom Kompfestivalen Ledigt i Köping och varit medlem i punkbandet KSMB. I en röd skjorta och enbart beväpnad med sin akustiska gitarr bjöd Johan på flera bra låtar som många hade ett politisk och nutidsrelaterat budskap.

Tyvärr öppnades sig även himlen under hans spelning och ett par droppar regn föll ner. Det skrämde dock inte bort publiken som stannade kvar.
Årets sommarscen har varit en succé för arrangörerna då den lockade till sig mer publiken än förra året. Jag hoppas vi får se den även nästa år.

FIKK - För att alla behövs
Läs också