Motorsport i Örebro på plats under jubileumsveckan

Motorsport i Örebro finns under måndagen med och representeras av några klubbar som vill visa upp sina fordon och informera om deras verksamhet.

· Publicerad: 6 augusti 2015 · 18.19.

Måndagen den 10 augusti är det start för jubileumsveckan i Örebro.
Evenemangen är många, aktörerna är ett brett utbud och något som vi på Örebro Tribune sedan ett par dagar annonserar om i tidningen.

Motorsport i Örebro finns under måndagen med och representeras av några klubbar som vill visa upp sina fordon och informera om deras verksamhet. Bland annat visar man upp en dragster, driftingbil, juniordragster samt en crosskart.

Annons ▾

I skrivandes stund är det lite oklarheter då man planerade ha med motorcyklar och gokart. Det är ännu inte 100% klart vilka de senare blir skriver Bengt Bronner som representerar Motorsport i Örebro till Örebro Tribune.

Förarna som kör dessa fordon kommer finnas på plats av och till under premiärdagen

Gemensamn nämnare för dessa förare är att det är flickor och pojkar upp till tolvårsåldern, förutom Julia Borén Stolt som kör dragstern och Niklas Persson som kör driftingbilen. Både Julia och Niklas kommer finnas med under dagen på området tillsammans med sina tävlingsfordon.

Det finns möjlighet under dagen att testa reaktionstiden hos dig med en så kallad startgran, en belysningsanordning som används vid start inom dragracing.

Gör gärna ett besök hos oss i våra tält som står uppställda på jubileumsområdet. Några av fordonen planeras stå uppställda på Kansligatan framför bron som leder till Örebro slott.

En av bilarna som kommer vara med under "motormåndagen" är Carl Erik Kihlmans dragster som huvudsakligen körs av dottern Julia Borén Stolt.
En av bilarna som kommer vara med under ”motormåndagen” är Carl Erik Kihlmans dragster som huvudsakligen körs av dottern Julia Borén Stolt.

FIKK - För att alla behövs
Läs också