Örebro Futsal Club

Norrköping sköt ÖSK ett steg närmare superettan

Årets säsong i Allsvenskan är långt ifrån över men för Örebro SK ser det mörkt ut. Det största bevisvet för det kom i bortaförlusten mot Göteborg, en match som slutade med hela 6-0. Men det är kanske ändå fel att redan nu börja prata om superettan.

· Publicerad: 9 augusti 2015 · 20.43.

Årets säsong i Allsvenskan är långt ifrån över men för Örebro SK ser det mörkt ut. Det största bevisvet för det kom i bortaförlusten mot Göteborg, en match som slutade med hela 6-0. Men det är kanske ändå fel att redan nu börja prata om superettan.

I dagens hemmamatch mötte ÖSK ett annat topplag i Allsvenskan. IFK Norrköping låg på en tredjeplatsinför matchen. Dessutom har de en av de bästa målskyttarna i ligan i den storväxte Emir Kujovic.
ÖSK spelade ändå överraskande bra i matchens inledning, de visade hunger och gick hårt in i närkamperna. Men Norrköping ligger på en högre nivå och kunde i den 19:e matchminuten ta ledningen genom Arnor Ingvi Traustason. Han fick på ett kanonskott som gick förbi Oscar Jansson i målet.

Annons ▾

Och med ca 6 min kvar av första halvlek ökade Norrköping på ledningen till 0-2 genom Christoffer Nyman. Han nickade in ett inlägg från Nikola Tkalcic som enkelt kunde dribbla bort ÖSK-backen Daniel Björnkvist.

Hemmalaget valde att innan matchen början med bland annat Nordin Gerzic på bänken. Han blev inbytt i den 59:e matchminuten. Två minuter senare spelade han fram Martin Broberg som kunde sätta reducering för ÖSK.
Men glädjen blev kortvarig, Emir Kujovic fick en drömboll precis framför målet och kunde prickskjuta in 1-3 till Norrköping i den 62:a minuten. Och på så sätt punkterade han matchen, medan ÖSK kunde inkassera sin tredje raka förlust. Dessutom har de nu en målskillnad på 1-10 under dessa tre matcher.

Norrköpingsfansen ropade vid ett tillfälle ”Superettan! Här kommer svartvitt”. Och på nått sätt känns inte det helt fel då ÖSK har svårt för att göra mål och framför allt vinna matcher just nu. Nästa match spelas i Sundsvall den 15 augusti. Det kommer vara en viktig match i bottenstriden för ÖSK.

Martin Avedal – M.A.V.Foto

FIKK - För att alla behövs
Läs också