Örebro Futsal Club

Två förluster mot Leksand i dagens matcher

KIF Eagles spelade under söndagen två matcher mot silvermedaljörerna Leksand i Softboll. Vi fick se slagning och baslöpning från tjejerna i laget som stundtals såg riktigt bra ut.

· Publicerad: 9 augusti 2015 · 22.13.

KIF Eagles spelade under söndagen två matcher mot silvermedaljörerna Leksand i Softboll.

I första matchen hade Eagles svårt att slå på Leksands picher, medan Leksand öppnade aggressivt. Leksand däremot kunde ganska lätt kunde hitta Eagles pitchar och inte helt oväntat slå väldigt bra.

Annons ▾

Eagles hade egentligen ingen chans under dagen och kom över huvud taget inte in i matchen.

Eagles softbolltjejer utnyttjar luckorna
I andra matchen startade Leksand med en mer orutinerad pitcher som inte riktigt fick till det. Eagles tjejer gjorde ett bra jobb med att utnyttja detta och tog sig ut på bas och plockade poäng.

Inte heller i den här matchen räckte Eagles pitching till att hålla tillbaka Leksands duktiga slagmän som slog bra och var aggressiva ute på bas.

I andra inningen bytte Leksand pitcher, men även här fortsatte Eagles att ta poäng och gjorde en helt godkänd inning offensivt, och i tredje inningen satte man in pitchern från första matchen för att kunna stänga matchen och Leksand vann även den matchen.

Trots stora siffror och en del slarv i vissa situationer fanns flera ljuspunkter att ta fasta på för Eaglestjejerna. Kanske framför allt att alla de fyra av våra ungdomar som var med gjorde klart godkända insatser, både offensiv och defensivt.

Vi fick även se slagning och baslöpning från tjejerna i laget som stundtals såg riktigt bra ut.
Allt som allt kan man se att laget tar små steg framåt för varje dag som går. Nya spelare som kliver fram och tar för sig, och pusselbit efter pusselbit som faller på plats.

Leksand är i dagsläget ett klart bättre lag med mycket mer rutin, det är inget att göra nått åt förutom att fortsätta träna och ta fler och fler steg framåt säger Sanna Hermansson till Örebro Tribune.

FIKK - För att alla behövs
Läs också