Örebro Futsal Club

”Musikfest 2015” – körfestivalen där 750 körsångare firar Örebro

En körfestival för att fira Örebros 750-årsjubileum och för att hylla örebroarnas stora engagemang för körsång. Helgen mellan den 11 – 13 september kommer körsången att ljuda över hela Örebro och via 750 stycken körsångare.

· Publicerad: 19 augusti 2015 · 00.45.

Örebro kammarkör sjunger Larry Nickels “Requiem for Peace” under körfestivalen.
I somras bjöds Örebro kammarkör in att sjunga stycket i Magdeburg och Bayreuth i Tyskland, två riktiga prestigeuppdrag.

Nu finns chansen att höra det här otroligt starka verket en gång till på hemmaplan. ”Requiem for Peace” är en internationell vädjan om fred och försoning, där kören sjunger på 13 olika språk.

Annons ▾

En körfestival för att fira Örebros 750-årsjubileum och för att hylla örebroarnas stora engagemang för körsång. Helgen mellan den 11 – 13 september kommer körsången att ljuda över hela Örebro via 750 stycken körsångare.

– Vi har ett jättehäftigt firarprogram med flera, spännande konserter och ett gatuorgelmaraton, säger Karl-Magnus Jansson, kyrkomusiker.

Workshops, gatuorgelmaraton utanför S:t Nicolai kyrka i centrala Örebro, konserter med barnkörer, Örebro kammarkör (Larry Nickels ”Requiem for Peace”, som kören framfört vid verkets Europapremiär hösten 2014 och i Tyskland sommaren 2015), den internationellt erkända vokalgruppen Voces8 – och en stor jubileumskonsert på Stortorget där 750 körsångare deltar.

”Musikfest 2015” är ett av jubileumsfondens officiella arrangemang.

Läs om hela helgens program på Svenska kyrkans hemsida

Voces8 - Foto: Hans Desser

FIKK - För att alla behövs
Läs också