Drömmål av Spetsmark gav KIF Örebro segern

· Publicerad: 22 augusti 2015 · 19.51.

Det har varit en händelserik vecka för KIF Örebro DFF. Tisdagens bortamatch mot Kristianstad blev inställd efter att Kristianstads kommun hade grävt en dränering i planen som gjorde den obrukbar.

En mindre match spelad så tog tjejerna idag emot serietvåan Linköping FC som jagade serieledande Rosengård.

För gästande Lindköping så blev dagen ett tungt poängtapp, detta samtidigt som KIF Örebro och Julia Spetsmark fick jubla. Den 26-årige KIFspelaren drog till med ett drömmål i den 88:e matchminuten.

Det var hemmalaget som stora delar förde matchen. Linköping såg stressade och obekväma ut med KIFs höga press. Det gav även en tidig utdelning för hemmalaget, redan i den 16:e matchminuten hittade Lisa Dahlkvist målet och satte 1-0.

Gästande Linköping jagade en kvittering genom hela matchen men hade svårt att skapa något riktigt farligt läge. När väl bollen kom mot mål så stoppade en stabil Carola Söberg det mesta.

Det var inte förrän Linköping hade bytt in nya krafter på planen som det gav utdelning.
En pigg Stina Blackstenius hittade tillslut en passning som nådde Mariann Gajhede Knudsen.

Linköping kvitterade matchen i den 80:e minuten, men ungefär åtta minuter senare klev Julia Spetsmark in i handlingen och med sitt första mål för säsongen så fixade hon segern åt Örebro.

Tre viktiga poäng för hemmalaget samtidigt som gästande Linköping tappade poäng i kampen om slutsegern. Rosengård besegrade idag Mallbacken efter två mål av Martha.

Nästa match för KIF blir mot Eskilstuna borta den 27 augusti.
Text och foto: Martin Avedal – MAVFoto / Örebro Tribune