Örebro Futsal Club

Suzanne Osten föreläser på Örebro länsteater

Torsdagen den 3 september så gästas Örebro Teater av regissören, dramatikern och tidigare konstnärliga ledaren för Unga Klara Suzanne Osten. Föreläsningen arrangeras i samarbete med Region Örebro län.

- .

Torsdagen den 3 september så gästas Örebro Teater av regissören, dramatikern och tidigare konstnärliga ledaren för Unga Klara Suzanne Osten.

Föreläsningen har rubriken Sanningen och humorn. Vad barn lärt mig om konst och hålls med anledning av Örebro länsteaters uppsättning av Medeas barn som hon skrivit tillsammans med Per Lysander.

Annons ▾

Föreläsningen riktar sig främst till kultursekreterare, konsulenter och yrkesverksamma inom barnteater i regionen.

När och var
Torsdag den 3 september klockan 9.30-11.30.
Örebro Teater, Storgatan 1

Föreläsningen arrangeras i samarbete med Region Örebro län.

Föreläsningen teckenspråkstolkas.

Om Suzanne Osten
Suzanne är en av de ledande pionjärerna inom utvecklingen av teater för barn och unga, även med stor uppmärksamhet internationellt.

1975 grundade hon Unga Klara, en barn och ungdomsenhet inom Stockholms stadsteater, där hon fram till juni 2014 var konstnärlig ledare. Hon har regisserat nyskapande teater för både vuxna och barn och hon har höjt statusen på barnteater såväl internationellt som i Sverige. Suzanne Osten har varit professor i regi på Dramatiska Institutet 1995-2009.

Hon har skrivit ett antal böcker, pjäser och filmmanus och regisserat en rad långfilmer och radiopjäser. De senaste åren har hon även regisserat på andra teatrar, som Folkoperan i Stockholm och Göteborgs Stadsteater. Hon föreläser och leder workshops både i Sverige och utomlands.

FIKK - För att alla behövs
Läs också