Örebro Futsal Club

Åternyttan på alla återvinningscentraler

Nu utökar Örebro kommun samarbetet med Myrorna i Örebro och öppnar Åternyttan-containrar på ytterligare fyra återvinningscentraler.

· Publicerad: 1 september 2015 · 09.39.

Nu utökar Örebro kommun samarbetet med Myrorna i Örebro och öppnar Åternyttan-containrar på ytterligare fyra återvinningscentraler. Åternyttan finns sedan flera år på Mellringe återvinningscentral och har tagit emot mängder med föremål som kommit till återanvändning istället för att slängas som avfall.

Det blir en stor besparing för miljön och ger även en viktig social nytta eftersom överskottet av försäljningen går till behövande. Det är ett lyckat samarbete mellan kommunen och det civila samhället.

Annons ▾

”Vi är glada att vi nu kan fördjupa samarbetet med Myrorna för att låta fler föremål komma till återanvändning” säger Charlotte Edberger Jangdin, ordförande Tekniska nämnden.

Det är på återvinningscentralerna i Hovsta, Glanshammar, Odensbacken och på Atleverket som nya containrar ställts upp. Där kan besökare ställa in sådant som går att återanvända. Myrorna kommer sedan och hämtar dessa föremål och säljer dem i sin butik i Örebro. Överskottet från försäljningen går till socialt arbete för människor som befinner sig i en utsatt situation.

”Vi ser fram mot att få ta hand om fler örebroares saker så att det kan glädja andra och hjälpa behövande samtidigt som det gör en stor insats för miljön” säger Per Ardesjö på Myrorna.

Containrarna är inredda med trådburar och lådor att lägga föremål i.

Större saker som möbler och tv-apparater kan man lämna på Mellringes Åternytta eller direkt till Myrornas butik.

FIKK - För att alla behövs
Läs också