Kvällens hemmamatch var den första för KIF efter att beskedet om att mittfältaren Lisa Dahlkvist skulle lämna klubben förspel i PSG.

· Publicerad: 2 september 2015 · 00.08.

Kvällens hemmamatch var den första för KIF efter att beskedet om att mittfältaren Lisa Dahlkvist skulle lämna klubben förspel i PSG. KIF:s mittfält har under säsongen varit klubbens styrka, bland annat på grund av Dahlkvists målproduktion och den rörlighet som finns där.

Mot gästande Hammarby var det då upp till bevis för KIF att de skulle kunna klara sig utan landslagsmittfältaren Dahlkvist. Och till en början var det ett tufft och taggat KIF Örebro som gick ut och satte hög press på gästerna.
Redan i den 5:e matchminuten skulle det ge resultat när den f.d KIF-spelare Helene Eke olyckligt gjorde självmål. KIF:s tuffa spel skulle återigen ge utdelning när Sanna Talonen Torstensson satte 2-0 i den 11:e minuten.
Efter den perfekta starten för KIF kunde man tro att Hammarby var helt borta men hemmalaget släppet in gästerna i matchen.

KIF föll tillbaka och lät Hammarby få ta tag i spelet.
I andra halvlek skulle det resultera i att Hammarby fick en straff. Men de var dåligt slagen och Carola Söberg kunde rädda den.
Fast gästerna skulle tillslut få sitt mål och i den 77:e minuten skulle Emma Jansson reducera till 2-1 men glädjen varade inte länge.
Drygt 6 minuter senare fastställe Oganna Chukwudi slutresultatet till 3-1 och KIF Örebro tog en viktig seger mot bottenlaget Hammarby.