Örebro Futsal Club

Översvämningar i bostäder efter regnande i Kumla och Hallsberg

Flertal fastigheter på Gränsgatan och Bangatan har fått sina källare översvämmade och blivit vattenskadade efter regnet som under lördagen drog in i länet.

- .

Vi skrev tidigare under lördagskvällen om att räddningstjänsten fick rycka ut och hjälpa boenden som fått sina källare översvämmade i ett flertal fastigheter på Gränsgatan och Bangatan efter regnet som under lördagen drog in i länet.

Enligt uppgifter ska det vara mycket vatten som samlats på gatorna utanför fastigheterna. Vattnet når in i bostadshus som börjar bli decimeterdjupt.

Annons ▾

Det har nu kommit till vår kännedom och vi har fått in uppgifter att hela gator i Hallsberg och i Kumla svämmas över och att vattnet fortsätter att stiga hela tiden.

Läsare skriver på Örebro Tribune – Facebooksida att det är även problem i områden vid Kumla och Östansjö där vägar börjar spolas bort, skolor som svämmar över.

– Här åker vissa gummibåt och skolan är vattentäkt, flera hus som är fyllda med vatten, berättar Petra för Örebro Tribune

En boende på Bryggaregatan i Hallsberg som ligger mellan butiken Coop och vårdcentralen har varit i kontakt med kommunen.

– Kommunen kan i nuläget inte göra någonting. Vattnet har stigit 5-6 centimeter den senaste timmen. Tror ännu att vi har tur, några grannar längre ner på gatan har fem centimeter vatten i hallen.

Uppdaterat:
Räddningstjänsten ifrån Byrsta blir vid klockan…

09.02 utlarmade till Södra Allén i Hallsberg där två personer sitter i en personbil och kan inte ta sig ut efter att ha fastnat i vattenmassorna.

09.04 Ett hissnödläge, Västra Storgatan i Hallsberg.

09.35 Larm inkommer om ett drunkningstillbud som inträffat utanför Hallsberg. Ett 4-årigt barn saknas i vattenmassorna, barnet hittas blöt men välbehållen.

10.08 på söndagen utlarmade till Ekoparken i Hallsberg efter att en personbil fastnat vid eller på gångvägen genom parken.

Vattnet ska enligt anmälare nå upp över motorhuven. Räddningstjänsten på väg fram till platsen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också