Örebro Futsal Club

Apple Special Event från Bill Graham Civic Center i San Francisco

Under onsdagskvällen vid 19.00 svensk tid hade Apple sitt stora event från San Francisco där man presenterar senaste nyheter ifrån företagets utvecklingar.

- .

Under onsdagskvällen vid 19.00 svensk tid hade Apple sitt stora event från Bill Graham Civic Center i San Francisco där man presenterar senaste nyheter ifrån företagets utvecklingar.

Apple Watch
Det hela börjar storslaget där Apples VD Tim Cook presenterar uppdateringarna för WatchOS 2 och dess senaste hårdvara, mestadels är det klockans uppgraderade färger, armband i olika storlekar och former. Man presenterar naturligtvis inget skräp utan mer exklusiva armband som man bara kan tänka sig smakar i plånboken.

Annons ▾

IPad Pro
Den ännu större IPad Pro gör entré med en grundande prislapp mellan 7000 kronor till närmare 10000 kronor för den allt mer topptrimmade 12.9″ stora paddan. Nyheterna är stora och modellen är snabb, den får en snabbare och större processor (A9x) vilket gör man kan köra mer avancerade, kraftkrävande appar och program.

Batteritiden är beräknad till 10 timmar enligt Apple, en siffra som sannolikt kommer minska en del beroende på appar, funktioner aktiverade och uppdateringar för ett mer avancerat användande.

Nyttiga tillbehör
En hel del tillbehör såsom en tryckkänslig, smart penna som fick det påhittiga namnet IPencil visades upp, ett nytt tangentbord som drivs med ström via den nya magnetiska kontakten mellan Ipad och tangentbord innebär att man kan tacka adjö till Bluetooth och extern strömförsörjning. Tyvärr så är dessa roliga tillbehör anpassade för IPad Pro.

Mjukvara presenteras i flera olika former och användningsområden. Grafiska nyttoprogram som verkligen visar vad IPad Pro klarar av.

AppleTV
Långköraren än så länge på Apples event är presentationen av ny AppleTV som nu ska inrikta sig mer åt appar i sitt egna operativsystem tvOS. SIRI får en mer betydande roll, även i TV-soffan. Sökning kan göras direkt via knappen på fjärrkontrollen som kör en multisökning genom flera olika appar på vägen. Nu kan du söka skådespelare, i ett avsnitt från en TV serie samtidigt som du kan ta fram väderrapporten på Grönland.

Fjärrkontrollen har fått en Touch-yta för svepningar direkt i TV rutan.

IPhone 6S
Tim Cook kliver åter ut på scenen för att ge publiken det senaste från telefonutveckling och man lägger fram som det tidigare ryktats friskt runt IPhone 6s och IPhone 6s Plus med det snabbare chippet A9 som är upp till 70 procent snabbare än tidigare modell.

Flera appar visas upp med det nya 3D Touch, tryckkänslig skärm som inte är nyhet nog för mig att byta ut min ”gamla” IPhone 5s. Jag kommer tillslut stå i mitt kalla hemland, med frusna fingrar försöka få fram rätt kontakt för ett enkelt telefonsamtal. Fingrarna behöver fungera normalt innan man behöver en flashig pryl byggd för inomhusbruk, inte för ett blåsigt, regnigt och kallt Sverige.

Andra generationens TouchID är nu inbyggd i IPhone 6s och en annan av alla stora nyheter är den mer avancerade kameran med 12 megapixel som tar ännu mer upplösta bilder. Vi hinner knappt uppfatta alla dom nya funktioner, men fick ett glädjande besked att IPhone 6s kommer hålla samma prisklass från föregångaren IPhone 6 och Iphone 6 Plus.

IOS 9 är väl det som intresserar mig som släpps färdigutvecklad den 16 September. Jag har under ett par månader betatestat IOS 9 i min IPhone 5S men kan inte lämna en större presentation förrän en färdig version landat i min telefon.

Förutom att öka prestandan och hastigheten kommer nya IOS 9 att förlänga batteritiden, jag hade i början en batterislukare till telefon, men senaste uppdateringen så märks skillnad i batteritid.

Wifi med dålig täckning, stängs ner snabbare och byts ut mot ditt mobila nät. Dålig teckning i min telefon var det som drog mest batteri bör tilläggas.

Siri har förbättrats avsevärt, sammanhang och förståelse. Bättre sökbarhet med hjälp av Siri.

FIKK - För att alla behövs
Läs också