Färjestad slog Örebro HK i Sudden Death

Sista genrepet inför SHL premiären för Örebro Hockey resulterade i en övertidsförlust mot Färjestad ikväll på Behrn Arena i Örebro.

· Publicerad: 11 september 2015 · 00.12.

FBK:s Johan Olofsson kunde med 27 sekunder kvar av perioden sätta den avgörande pucken när han kom fri med Julius Hudacek.

Det var Örebro som började matchen bäst när de i första perioden kunde ta ledningen genom Joel Mustonen. Han blev snyggt framspelad av Libor Hudacek. Den sistnämnde ska bli intressant att följa i höst då han tillför både snabbhet och klubbteknik till Örebro HK.

Färjestad tog över matchen i andra perioden när Joakim Nygård satte två mål, båda målen assisterades av den förre Örebrospelaren Tomas Skogs.

Det första målet kom när Örebro hade spel i fem mot fyra.

I tredje perioden skulle Örebro komma tillbaka genom Marcus Wienstock som kvitterade matchen till 2-2 efter att han skjutit ett skott som Justin Pogge i FBK inte kunde ta.

I den sista perioden hade Örebro flera bra lägen att avgöra matchen, men kunde inte få håll på Pogge en gång till. Tillslut var det Johan Olofsson som avgjorde matchen som slutade 2-3 till gästerna.

Om en vecka är det hemmapremiär för Örebro och då kommer Modo på besök och då dra ett nytt SHL- äventyr igång för staden Örebro.