Örebro Futsal Club

Civilministern besöker Tegelbruket i Markbacken

Under måndagen den 14 september kommer civilminister Ardalan Shekarabi till Örebro för att möta Länsstyrelsens personal och ledning. På programmet står också ett studiebesök på allaktivitetshuset Tegelbruket i stadsdelen Markbacken i Örebro.

- .

Civilministern möter länsstyrelsepersonalen – och Tegelbruket i stadsdelen Markbacken i Örebro.

På måndag den 14 september kommer civilminister Ardalan Shekarabi till Örebro för att möta Länsstyrelsens personal och ledning. På programmet står också ett studiebesök på allaktivitetshuset Tegelbruket i Örebro.

Annons ▾

– Temat för vårt program är att visa exempel på bra samordning där stat, kommuner och civilsamhället samverkar, säger landshövding Maria Larsson.

På programmet i Örebro finns förutom möte med personalen också samtal med ledningen om regionsförstoring. En utredning har tillsats som ska komma med förslag om en ny läns- och regionindelning. Dessutom handlar samtalen bland annat om offentlig upphandling, länsstyrelsens roll i migration och integrationsfrågor och om en samhällsgemensam larm- och ledningscentral.

På eftermiddagen kommer landshövdingen ta med ministern till Tegelbruket i Markbacken där han får möjlighet att träffa fritidsledare och ungdomar.

– Tegelbruket är ett jättebra exempel på föreningslivets viktiga roll. Inte minst när det gäller integrationsarbetet, säger Maria Larsson.

FIKK - För att alla behövs
Läs också