Örebro Futsal Club

I nöd eller lust – hysterisk och skön komedi

I nöd eller lust är en svensk romantisk komedi i regi av Kjell Sundvall. Filmen handlar om Isabella och Micke som lever ett villaliv och står på randen till skilsmässa. Man kastas in i filmen när familjen är på väg för att träffa stora släkten inför stundande bröllop.

· Publicerad: 13 september 2015 · 18.29.

I nöd eller lust är en svensk romantisk komedi i regi av Kjell Sundvall. Filmen handlar om Isabella och Micke som lever ett villaliv och står på randen till skilsmässa. Man kastas in i filmen när familjen är på väg för att träffa stora släkten inför stundande bröllop.

Någonstans så spelar man ett lyckligt äktenskap, det perfekta paret med en mur inför sällskapet som samlats. Det dröjer inte länge innan korthuset börjar falla och man står på randen inför katastrof som avlöser varandra fram till dagarna tre och bröllopet mellan Jenni och Gabriel ska stunda.

Annons ▾

Jennis mamma Maria och tillika syster med Isabella styr med järnhand över festligheterna, Jennis pappa som spelas av Johan Ulveson är den där trötta, arbetande fadern som försöker finnas tillhands och styra, men blir snabbt tilltryckt av Maria (Katarina Ewerlöf) som absolut inte godtar att någon eller något står i vägen när hon arrangerar det perfekta bröllopet till dottern.

Släkten är värst, det finns alltid en eller flera utstickande sköna karaktärer och denna gång, som så många gånger annars Per Myrberg är helt klart en favorit.

Micke (Peter Magnusson) och Isabella (Magdalena In de Betou) är dock inte ensamma om att låtsas att man är lyckligt gifta, skeletten i garderoberna skallrar i denna färgstarka komedi. Filmen innehåller ett band av kända skådespelarkaraktärer, detta är en film som jag helt klart kan rekommendera.

Filmen hade biopremiär den 6 mars 2015.

FIKK - För att alla behövs
Läs också