Örebro Futsal Club

Michelle De Jong fixade segern åt KIF Örebro

Efter en tung bortaförlust mot Kristianstad i förra omgången så revanscherade sig KIF Örebro genom att slå Umeå på Behrn Arena idag. En stor matchhjälte blev Michelle De Jong som satte både ettan och tvåan för hemmalaget från Örebro.

· Publicerad: 13 september 2015 · 21.06.

Efter en tung bortaförlust mot Kristianstad i förra omgången så revanscherade sig KIF Örebro genom att slå Umeå på Behrn Arena idag. En stor matchhjälte blev Michelle De Jong som satte både ettan och tvåan för KIF Örebro när matchen spelades under söndagen. Detta var förövrigt hennes första mål den här säsongen.

Det var KIF Örebro som från start förde och styrde matchen. Umeå blev många gånger stressade i egen zon när Julia Spetsmark och Hanne Gråhns satte fart på deras ytterkant.

Annons ▾

När sedan KIF fick en hörna i den 25:e min höll sig De Jong framme och med styrka nickade in 1-0 till hemmalaget.

Örebroarna fortsatte att störa Umeå i andra halvlek och den här gången kom många av anfallen från Ogonna Chukwudis kant, där hon la bollar på Sarah Michael och Sanna Talonen-Torstensson.

Andra målet för dagen var en ändå en stark prestation från De Jong som vände bort en back och skickade in 2-0 bakom Malin Reuterwall i Umeåmålet.

Nästa match för KIF Örebro är borta mot AIK den 26 september och nästa hemmamatch är torsdagen den 1 oktober, då man tar emot Piteå på hemmaplan.

FIKK - För att alla behövs
Läs också