Örebro Futsal Club

Artistgala i Globen ska samla in pengar till flyktingar

Inspirerade av den folkliga mobilisering av goda krafter för att hjälpa människor på flykt vill live-branschen nu dra sitt strå till stacken. Artistgala i Globen ska samla pengar till flyktingar.

· Publicerad: 14 september 2015 · 21.44.

Inspirerade av den folkliga mobilisering av goda krafter för att hjälpa människor på flykt vill live-branschen nu dra sitt strå till stacken. Personer anknutna till landets största bokningsbolag har gått ihop och arrangerar på tisdag den 29 september Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt.

Vi kan räkna att närmare fyrtio av Sveriges mest kända artister ställer upp ideellt i en stor gala till förmån för UNHCR, FN:s flyktingorgan.

Annons ▾

Biljetterna släpps tisdag 15 september till ett pris av 195 kronor. Beloppet går oavkortat till insamlingen.

Stockholm Globe Arenas lånar ut lokalen, Ericsson Globe, för en helkväll den 29 september.

Betydande summor har redan samlats in
Inspirerade av det fantastiska initiativet Vi Gör Vad Vi Kan, som samlat in betydande summor för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet, har en grupp personer anknutna till bokningsbolagen Blixten & Co, Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline gått ihop för bidra till hjälparbetet.

– Vi är överväldigade över det engagemang vi mött hos de artister som vill medverka i Hela Sverige skramlar! Glädjen över att personer som till vardags arbetar med live-produktion möts och samarbetar kring den här konserten är obeskrivlig.

– Det är mängder av frivilliga involverade – crew, security, tekniker, regissörer, musiker, riggers, cateringpersonal, dryckesleverantörer, evenemangsvärdar, arenapersonal, humpare och kameramän.

– Vi tror den här kvällen blir en oförglömlig upplevelse och hoppas att alla går därifrån med samma känsla som vi har just nu; Självklart ska vi göra vad vi kan! hälsar Mikael Tillman, en av initiativtagarna.

Vi får i allt detta inte glömma…
Detta är ett fantastiskt initiativ, så många som ställer upp och alla jobbar gratis för dom mänskliga rättigheterna, men det finns så mycket mer vi inte får glömma.

Våra barn som behöver extra stöd i skolan, men det finns inte resurser till detta. Vi har fortfarande barn som mår så dåligt, vissa så mobbade i skolan att fyra procent av pojkarna och nio procent av flickor uppger att dom någon gång har gjort ett självmordsförsök.

Vi har barn i vårat samhället som får gå och lägga sig hungriga, deras enda måltid är den som serveras under skolluncherna.

Den underbemanning som idag existerar på våra äldreboenden att människorna som varit med och byggt upp Sverige och den stat vi lever i nu får lida för detta när dom blivit äldre.

Människorna som lever och lider av psykisk ohälsa, inte får träffa någon att prata med för att det kostar för mycket av samhällets skattefinanser.

Man ser att det finns solidaritet, men vi får inte glömma alla problem vi har.

FIKK - För att alla behövs
Läs också