Örebro Futsal Club

Samsung Galaxy Tab Active – Örebro Tribune testar

Samsung skickade oss på Örebro Tribune under onsdagen en av sina första tåliga surfplattor. Vi kommer nu under ett antal dagar låta surfplattan leva sitt liv med oss på redaktionen för tuffa utmaningar.

· Publicerad: 16 september 2015 · 20.37.

Samsung skickade oss på Örebro Tribune under onsdagen en av sina första tåliga surfplattor. Vi kommer nu under ett antal dagar låta surfplattan leva sitt liv med oss på redaktionen för tuffa utmaningar.

Testet av den vatten, damm och stöttåliga plattan kommer ske under både vanligt användande och ute på fältet där den får vårt omdöme i användarupplevelse och tekniska utmaningar.

Annons ▾

Vi kommer under testperiodens alla dagar uppdatera denna recension och du kan följa den fortlöpande i denna artikel.

Det första jag reagerade på när vi överräcktes paketet var att det väger ingenting, är kartongen tom? Vi öppnar lådans botten ligger en snygg ask med en ännu snyggare logotyp. Vi blev som barn på julafton.

Packar upp en tablet ur den kompakta asken och den lyser snabbt upp och ber om ett SIM-kort, en fetare telefon. Ni måste skämta, detta är en dröm för mig!

Lätta inställningar – Starta och kör
Ställer in dom inställningar som den ber mig göra, även mitt Google konto som innehåller det mest ur mitt virtuella liv. Varsågod det mesta är redan serverat. Sir!

Jag trycker på platsskalet runt som ska en del av skyddet som utlovats. Skyddet är utformat att jag lätt får ett fast grepp med handen och kan hålla i surfplattan. I toppen av skyddet sitter det en hållare med pekpinnen som gör att du kan använda denna tablet från Samsung smidigt, även när det är kallt och handskar är ett måste.

Klarar riktigt tuffa väderförhållanden
Vatten och helt dammsäker, Samsung Tab Active påminner mig att kontrollera batteriluckan, detta för att den ska garantera att den är vattentät. Det jag kan läsa är att Samsung Tab Active enligt klassificeringen klarar vara under vatten, en meters djup i 30 minuter.

Samsung Tab Active är surfplattan som klarar mycket tuffa väderförhållanden, från -20 till +60 grader.

Vi måste börja våra tester någonstans
Vi kommer under torsdagen låta surfplattan följa med till skolbänken, vi kommer låta den få ladda inför ett batteri och ett riktigt skolbänkstest. Ni har väl även hört att det ska regna en del efter att SMHI gått ut med en varning klass 1 i Örebro län, surfplattan får väl då följa med ut på rasten.

Tack och lov för god batteritid
Gissa om detta blev en glädjens syn efter med normalt dagligt användande se att mindre än 20 procent av batteritiden nyttjats. Enligt tillverkaren Samsung själva så ska ska den klara en drifttid på upp till 128 timmar.

Har låtit surfplattan varit med mig under torsdagen, både studerande och rastskojande med nyttoappar och sociala medier. Kan knappast bli bättre betyg, detta gör mig mer säker vid valet inför ett inköp.

Tre små knappar ger betydelse
Längst ner på surfplattan har man placerat tre små knappar som för mig ger stor betydelse, smidigt att använda även hos den inte allt fingerfärdiga personerna. Lätt att komma tillbaka ett steg, hemknapp för att ta sig till startsidan och multitaskvyn för att stänga ner öppna appar som ligger i bakgrunden.

Efter ett och halvt dygn återstår det 67 procent av batteritiden sedan senaste laddning, plattan används flitigt och bara där ser vi positivt under testet.

Arbetsverktyg eller i hemmet? 
Galaxy Tab Actives särskiljande egenskaper gör den till ett bra arbetsverktyg för företag med anställda som arbetar i miljöer som ställer högre krav än normalt både inom- och utomhus. Galaxy Tab Active är även det där extra i hemmet med en tablet för hela familjen som vill ha en platta som tål lite mer.

Vi har precis låtit den få köra lite film på streamtjänster och tack vare Android så finns apparna lättåtkomliga. Uppkopplingen har funkat fint och inget glitch överhuvudtaget vad vi än stressat den med.

Tre dagar med normal körning och uthållighet
Vi ägnade dom sista tre dagarna under testperioden med blandad körning, normal användning i hemmet och uppdatering av artiklar på redaktionen. Uthållighetstest för att se när vi måste peta in laddaren i uttagen.

Vi har nio procent kvar i batteriet efter senaste laddningen, detta gjordes för exakt sju dagar sedan. Riktigt bra med tanke på hur vi stresskört – Detta är en tablet jag skulle rekommendera för inköp, både för jobb och fritid.

Om ni inte redan gissat så skrivs denna artikeln enbart med hjälp av Samsung Galaxy Tab Active.

Bildskärm

Skärmstorlek: 8 tum
Skärmupplösning: 1280×800
Skärmtyp: TFT

Processor

Processormodell: ARM Cortex-A7
Processorhastighet: 1,20 GHz
Antal kärnor: 4st

Anslutningar

Laddning via USB: Ja
USB-anslutning: 1 stycken Micro USB
Hörlursutgång: 1 st

Minne och lagring

Minnesstorlek: 16 GB
Minnestyp: Flashminne/SSD
RAM-minne: 1536MB
Minneskortläsare: Micro SDHC, MicroSD, MicroSDXC

Kommunikation

3G (UMTS): Ja
4G LTE: Ja
SIM-kort: Micro SIM
Stöd för NFC: Ja
Stöd för röstsamtal: Ja
Bluetooth: Ja
Trådlöst nätverk: 802.11bgn

FIKK - För att alla behövs
Läs också