Örebro Futsal Club

Smakstart för Örebro efter hemmasegern mot Modo

SHL-säsongen 2015/2016 har dragit igång och Örebro fick en smakstart hemma i Behrn Arena mot gästande Modo.

- .

SHL-säsongen 2015 / 2016 har dragit igång och Örebro fick en smakstart hemma i Behrn Arena mot gästande Modo.

Efter en ganska medioker försäsong fanns det många frågetecken runt Örebro. Hur mycket kommer Ryan saknas, hur är formen på finskkedjan och mycket, mycket mer.

Annons ▾

Modo har värvat frisk i sommar och redan under brinnande SM-final blev det klart att backen Noah Welch hade skrivit på för klubben. NHL – och OS-meriterade Ryan Whitney skriv också på för klubben. På förhand två lag som man inte riktigt visste vart dom stod.

Men Örebro fick en drömstart på matchen, redan efter 53 sekunder kunde Joel Mustonen sätta 1-0 snyggt framspelad av Libor Hudacek och Greg Squires. Dessa två herrar kunde inte presentera sig på ett bättre sätt. Örebro kommer få stor nytta av dem undersäsongen.

Ungefär 2 minuter senare presenterade sig ett nyförvärv för Örebro. Jakub Petruzalek kunde efter en framspelning från Martin Johansson sätta 2-0 till hemmalaget.

Modo kom över chockstarten ganska fort och kunde redan efter 3.23 sätta reduceringen genom Victor Olofsson.
Men efter det så stannade tempot av i den första perioden.

Modo startade andra perioden bättre än första och försökte komma tillbaka. Men deras anfall gav aldrig något resultat. Efter matchen stått och vägt en stund kunde Anders Eriksson skicka in 3-1 pucken för Örebro. Då tog hemmalaget över spelet fullständigt, under en lång sekvens spelade man bara runt pucken utan att Modo kunde ta tag i den.

Örebros spel påminde lite om NHL-laget Chicago Blackhawks anfallsspel när de är på humör.

I den tredje perioden kunde Örebro punktera matchen genom mål av Johan Motin. Slutresultatet blev 4-1 och Örebro hockey visade verkligen musklerna i första matchen för säsongen. Nu gäller det att hålla i sig och spela bra den resterande säsongen.

Nästa match för Örebro är borta den 19 september mot Malmö.

Martin Avedal

FIKK - För att alla behövs
Läs också