Örebro Futsal Club

Carlsberg återkallar parti med burköl

Efter att fått in ett begränsat antal reklamationer från konsumenter, har Carlsberg Sverige beslutat att göra en återkallelse av ett parti med burköl.

- .

Efter att fått in ett begränsat antal reklamationer från konsumenter, har Carlsberg Sverige beslutat att göra en återkallelse av ett parti med burköl.

Innehållet i burkarna är helt ofarligt men lukt och smak har påverkats negativt.
Återkallelsen rör Carlsberg 3,5 % och Pripps Blå 2,2 % och 3,5 % på 33 centiliters burk.

Annons ▾

– En mindre mängd av den burköl vi tillverkat i Falkenberg har visat sig brista i kvalitet. Detta är helt ofarligt, men lukt och smak har påverkats negativt.

Vi arbetar med prover för att fastställa hur detta har uppkommit, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

De konsumenter som eventuellt har fått en undermålig produkt uppmanas att kontakta Carlsberg Sveriges Konsumentservice på 020-78 80 20. Man kan även lämna tillbaka produkterna till butiken där de inhandlades.

Händelsen har ingen koppling till återtaget av Staropramen 30 liters fatöl som bryggs och tappas i Prag.

Tidgare stopp av Staropramen 30 liters fatöl 2015-09-15

Carlsberg Sverige har identifierat två fall där Staropramen 30 liters fatöl, som har levererats till krogar, har innehållit rengöringsmedel istället för öl.

Detta är ytterst allvarligt eftersom innehållet är frätande. Därför har Carlsberg Sverige, som en försiktighetsåtgärd, infört ett omedelbart säljstopp och återtag av all Staropramen 30 liters fatöl (inklusive Granat och Unfiltered) som har levererats till krogar.

Totalt rör det sig om 680 krogar och 4 624 fat, varav 3 000 fat aldrig levererats utan finns på Carlsberg Sveriges lager.

Fatölen bryggs och tappas på Staropramen i Prag. Carlsberg Sverige för just nu en dialog med Staropramen för att förstå hur detta har kunnat ske och säkerställa att det inte händer igen.

Problemet gäller enbart fatöl från Staropramen som har levererats till krogar. Ej Staropramen på flaskor och burkar som säljs på Systembolaget, krogar eller i livsmedelsbutiker.

Carlsberg Sverige har personligen kontaktat samtliga krogar som riskerar att vara berörda, och även skickat ut information till dessa.

En krögare och en Carlsberganställd har smakat på innehållet, vilket ledde till att de uppmanades att uppsöka sjukvård.
Personerna fick blåsor på tungan men har inte fått några bestående skador.

Källa & Bild: Carlsberg Sverige

FIKK - För att alla behövs
Läs också