Örebro Futsal Club

Blytung seger för Örebro SK över Elfsborg

ÖSK är på väg åt rätt riktigt i tabellen och ikväll kom en blytung seger hemma mot Elfsborg. Regissören bakom segern var Martin Broberg som satte tre mål och därmed grundlade segern för dom svartvita.

· Publicerad: 21 september 2015 · 23.13.

ÖSK är på väg åt rätt riktigt i tabellen och ikväll kom en blytung seger hemma mot Elfsborg. Regissören bakom segern var Martin Broberg som satte tre mål och därmed grundlade segern för dom svartvita.

För Elfsborg innebar förlusten att man förmodligen kommer ha svårt att hänga på guldstriden i Allsvenskan. Ironisk nog skulle laget från Borås åka till Behrn Arena och återigen förlora en viktig match. Tidigare i år förlorade man Cupmatchen och förra säsongen förlorade man med 5-1. Elfsborg har det rätt så svårt mot Örebro.

Annons ▾

Dagens match började lite tafatt och seg, inget av lagen verkade bry sig om att ta tag i takt pinnen. Det var tillslut en slumpchans som öppnade upp spelet. I den 30e matchminuten skottpassar Astrit Ajdarevic en boll som Martin Broberg klackar in i mål. Sju minuter senare slår han till igen på en frispark som efter en studs letar sig in i mål.

Matchen fick efter de två målen en helt ny karaktär. Elfsborg ville inte vara sämre och reducerade till 2-1 genom Anders Svensson.

I andra halvlek gick gästerna för en kvittering och hade ett par bra skott mot mål som Jacob Rinne räddade. Elfsborgs press öppnade upp försvaret och efter ett par chanser kunde tillslut Martin Broberg sätta sitt tredje mål efter ett drömskott som ställde Kevin Stuhr-Ellegaard i Elfsborgskassen.

I den 77:e minuten ökade Daniel Gustavsson på ledningen till 4-1, men Elfsborg fick in en reducering genom Per Frick. Detta räckte inte och gästerna fick åka tillbaka till Borås med en 4-2 förlust.

Glädje i Örebro var desto större, tränare Alexander Axén vrålade ut sin lycka mot publiken efter att hans mannar bärgat tre blytunga poäng.

FIKK - För att alla behövs
Läs också