Örebro Futsal Club

Ökning av utländska turister i Örebro län

Både de utländska och svenska gästnätterna har ökat i Örebro län mellan januari och juli 2015 jämfört med tidigare år

- .

Både de utländska och svenska gästnätterna har ökat i Örebro län mellan januari och juli 2015 jämfört med tidigare år.
Det visar de senaste siffrorna från SCB. De utländska gästnätterna har ökat med nästan tio procent. Dessutom visar mätningen att de norska turisterna har hittat tillbaka till Örebro.

De utländska gästnätterna har ökat med 9,6 procent – vilket ligger strax över nivån för riket (som har en ökning med 9 procent). De svenska gästnätterna har också ökat i länet med 2 procent vilket innebär 10 548 fler gästnätter under årets första sju månader. Ökningen i riket av svenska gästnätter är 2,2 procent.

Annons ▾

Mätningen visar även att norrmännen har hittat tillbaka till Örebro och har ökat med 64000 gästnätter vilket är en ökning med 9 procent från förra året. Förutom Norge kommer de utländska turisterna framförallt från Tyskland och Nederländerna.

FIKK - För att alla behövs
Läs också