Örebro Futsal Club

Petruzalek var matchens dominant mot Rögle

Inför säsongen fanns det en fråga som många ställde när det kom till Örebro Hockeys offensiv. Vem skulle ersätta Derek Ryan. Svaret blev Jakub Petruzalek och ikväll presenterade han sig på allvar i den svenska hockeyligan.

· Publicerad: 27 september 2015 · 00.31.

Inför säsongen fanns det en fråga som många ställde när det kom till Örebro Hockeys offensiv. Vem skulle ersätta Derek Ryan. Svaret blev Jakub Petruzalek och ikväll presenterade han sig på allvar i den svenska hockeyligan.

I kvällens match hemma mot Rögle var han matchens dominant och stod för tre mål var av ett i powerplay. Hans kedjekamrater vill inte vara sämre, Mikko Lethonen stod för tre assister och Ville Viitalouma stod för ett mål och tre assist. Örebro vann med 5-2.

Annons ▾

Fast det var gästerna som tog ledningen, i den 8:de matchminuten sköt Sebastian Wännström 0-1 för Rögle. Men det var innan en viss Petruzalek ändrade på matchbilden. Han fixade kvitteringen när han plockade upp en retur från Lethonen framför mål och kunde lägga in 1-1.

Andra perioden tillhörde Örebro då Petruzalek gjorde sina två mål och Viitalouma satte ett i powerplay, kvällens andra. Petruzalek var riktigt snyggt, han tog emot en passning från Lethonen samtidigt som han åkte in mot målet med fart. Sen placerade han pucken bakom Lars Volden i Röglemålet.

Gästerna skulle dock få kontakt igen. Wännström gjorde kvällens andra mål när han reducerade till 4-2 i tredje perioden. I och med målet fick Rögle ny energi och pressade Örebro mot slutet. Tillslut kunde Peter Andersson sätta en puck i tom kasse och segern till Örebro var ett faktum.

Nästa match för Örebro är borta mot Skellefteå på onsdag den 30 September. Matchen kommer vara svårare än den ikväll, dessutom svårare än bortamatcherna mot Malmö och HV71.

Fast förra säsongen hade Skellefteå ändå svårt att besegra Örebro. Frågan är hur det kommer att se ut i år?

FIKK - För att alla behövs
Läs också