Örebro Futsal Club

Recension på DVD – Kill the Messenger

En biografi om journalisten Gary Webb som i slutet av 90-talet avslöjade att CIA ungefär 10 år tidigare samarbetade med knarksmugglare för att hemlighet finansiera Contras-rebellerna i Nicaragua. Detta skedde samtidigt som den dåvarande regeringen bedrev ett krig mot drogerna i USA.

· Publicerad: 29 september 2015 · 21.50.

14 september så släpptes filmen Kill the Messenger på DVD och Blu-ray. Det är en biografi om journalisten Gary Webb som i slutet av 90-talet avslöjade att CIA ungefär 10 år tidigare samarbetade med knarksmugglare för att hemlighet finansiera Contras-rebellerna i Nicaragua. Detta skedde samtidigt som den dåvarande regeringen bedrev ett krig mot drogerna i USA.

I huvudrollen syns Jeremy Renner som fick sitt stora genombrott med krigsskildringen The Hurt Locker från 2009 och som dessutom spelar superhjälten Hawkeye i filmserien Avengers.

Annons ▾

Bakom kameran finns [[wiki:Michael Cuesta]], en oprövad regissör som tidigare bara har regisserat TV-serie, bland annat Homeland, Dexter och Six feet under.

Bra huvudrollsinnehavare – filmens stora namn fick småroller
Renner är bra i huvudrollen som Webb och får under flera tillfällen porträttera en motarbetad individ som hela tiden slår i underläge. Filmen innehåller även flera intressanta namn som tyvärr bara dyker upp i ett par enstaka scener, bland annat Robert Patrick, Andy Garcia, Michael Sheen och Ray Liotta. Man borde ha använt dessa namn på ett bättre sätt.

Perfekt för samhällskritik, men når aldrig fram dit
Detta är inte filmens största problem, utan det verkliga problemet är att filmen aldrig blir riktigt spännande. Historien om Webb borde vara en perfekt grund för en bra och spännande samhällskritik. Filmen försöker ändå vara samhällskritisk, fast i sin helhet blir det bara en standard för en film som varken överraskar eller tillför något nytt.

Kill_The_Messenger_DVD

Regi: Michael Cuesta
I rollerna: Jeremy Renner, Andy Garcia, Ray Liotta m.df.
Genre: Thriller/Drama
Speltid: 1 tim 47 min
Prod.år: 2014
Ålder: Rek. från 15 år

FIKK - För att alla behövs
Läs också