KIF Örebro förlorade mot ett effektivt Piteå

Det börjar dra ihop sig för tjejerna i KIF, årets upplaga av damallsvenskan är snart över och Champions League spel står för dörren.

· Publicerad: 2 oktober 2015 · 00.07.

På måndag åker laget ner till Grekland för att möta POAK FC, returen spelas på Behrn Arena den 14 oktober.
Ikväll kom Piteå på besök och det var två lag i mitten av tabellen som möttes. Men Piteå har Pauline Hammarlund som inför matchen gjort 14 ligamål, när matchen var över skulle hon stå på 16 stycken mål.
Gästerna vann kvällens match med 2-3.

Men det var ändå KIF som började bäst, dom pressade gästerna högt upp på planen och i den 8:e minuten fick en Piteåspelare bollen på handen som domaren inte blåste för.
I spelsekvensen efteråt fick istället gästerna en straff som de förvaltade väl när June Pedersen satte 0-1 bakom Carola Söberg.

Det skulle inte sluta där, redan 5 minuter senare skulle Hammarlund öka på ledningen till 0-2 och Piteå hade fått en drömöppning på matchen. Samma Hammarlund var framme i gen i den 43:e minuten och satte kvällens tredje Piteåmål.
Då hade gästerna bara haft fyra skott på mål med KIF hade ägt större delar av spelet under halvleken.

KIF spelade inte dåligt men hade svårt att få till de där riktigt farliga chanserna. De inlägg mittfältet och mittbackarna gör hamnar hos en motståndare eller går ofta förbi anfallarna. Positioneringen måste bli bättre.

Ogonna Chukwudi fick ett drömläge framför mål men satte bollen i stolpen. Men nigerianskan skulle få sin revansch. I den 71:a matchminuten reducerade hon för KIF. Och på stopptid kom även tvåan. Men de två sena målen hjälpte inte ikväll när gästerna var mer effektiva och tog vara på sina chanser som de fick.