Örebro Futsal Club

ÖSK säkrade kontraktet genom seger mot Falkenberg

Det har varit en tung säsong för Örebro SK, men nu laget har tillslut säkrat ett nytt kontrakt till nästa års Allsvenska fotboll. Idag kom den sjätte raka segern när man besegrade Falkenberg på hemmaplan med 2-1.

· Publicerad: 3 oktober 2015 · 23.53.

Det har varit en tung säsong för Örebro SK, men nu laget har tillslut säkrat ett nytt kontrakt till nästa års Allsvenska fotboll. Idag kom den sjätte raka segern när man besegrade Falkenberg på hemmaplan med 2-1.

Återigen så kliver den stekhete Martin Broberg fram och skjuter det avgörande målet. Han hade även under lördagens match en assist på Kalle Holmbergs mål till 1-1.

Annons ▾

ÖSK fick jobba för segern idag, Falkenberg var piskade att vinna då laget riskerar att åka ut om de inte plockar hem mer poäng. Steget ner till Halmstad är för tillfället fem poäng.

Väl förvaltad straff i första halvlek
Det var just Falkenberg som tog ledningen i matchen, tre minuter in i matchen får Falkenberg en straff som Gustav Nilsson förvaltade väl. Örebroarna jobbade in sig i matchen och i den 17:e minuten kunde Kalle Holmberg kvittera. 10 minuter in i andra halvlek hittade Martin Broberg målet och gav ÖSK ledningen.

Falkenberg jagade en kvittering, men Jacob Rinne som fortsätter att övertyga räddade flera viktiga skott i matchens slutskede. Med ett nytt allsvenskt kontrakt i ryggen så åker Örebro till Gävle den 19 oktober för att möta Gefle FF.

Den matchen kommer förmodligen bli den lättaste för säsongen nu när allt är klart.

FIKK - För att alla behövs
Läs också