Örebro Futsal Club

Varför man bör välja Zte Blade S6 istället för Iphone 6

Idag är det sällan man stöter på någon som inte har en smart telefon, men hur väljer man egentligen rätt när utbudet idag är så stort?

- .

Idag är det sällan man stöter på någon som inte har en smart telefon, men hur väljer man egentligen rätt när utbudet idag är så stort? Om man står i valet och kvalet när det kommer till att välja sin nya eller första smarttelefon kan det vara händigt med ett par tips.

ZTE Blade S6 och Apples iPhone 6 har många likheter. Telefonernas konstruktion, placeringen av texter och logotyper och kamerans placering får dem nästan att se identiska ut. Vem som har inspirerats av vem kan man spekulera i. Hur som helst, om man nu gillar designen på dessa telefoner, vilken av dem bör man välja? Nedan hjälper vi dig att reda ut vilken som är den bästa mobilen för dig.

Annons ▾

Design och teknik

iPhone 6 och ZTE Blade S6 liknar inte bara varandra utseendemässigt, utan också i deras programvara. iPhone körs av iOS 8 medan Blade-telefonen körs av Android 5.0 Lollipop, två olika men samtidigt liknande programvaror. Det är Android-versionen som liknar Apples i och med de fyrkantiga ikonerna i telefonen, med undantag från vissa Google-appar. Samtidigt som man först kan tro att det ar ZTE Blade-telefonen som liknar iPhonen så finns det en mängd olika telefoner med liknande ikoner och utseenden ute på marknaden – det verkar snarare vara en trend som är på igång inom mobilvärlden.

Batteri och kamera

En bonus tack vare den lägre skärmupplösningen hos Blade-mobilen ar att batteriet räcker längre. Trots att skärmupplösningen är lite lägre än iPhonens kommer du knappt att märka någon skillnad eftersom telefonens färgkontraster och vinklar är minst lika bra som de telefoner du tidigare haft. Skillnaden är egentligen att batteritiden är mycket längre och att du inte behöver ladda mobilen lika ofta.

Vill man köpa mobil med bra kamera är ZTE Blade ett klockrent alternativ. Kameran är utrustad med 13 megapixlar och för den selfie-tokige finns det även en kamera framtill med hela fem megapixlar. Tillsammans med en mängd olika funktioner och fyndiga specialeffekter är det en kamera som inte bara ligger över snittet för den här prisklassen, utan den slår faktiskt många andra telefoner. Du kan enkelt fotografera med såväl ”expert-mode” som ”simple-mode”. Att hitta en mobil med en liknande kamera till samma pris är inte något man gör i första taget.

Vad ska man välja mellan iPhone och ZTE Blade?

Trots den omåttliga popularitet som Apple fått erfara tack vare sina iPhones börjar nu alltfler upptäcka att det finns liknande, mer prisvärda alternativ att välja istället. ZTE Blade S6 är ett exempel på en prisvärd mobiltelefon och i valet och kvalet mellan den och Apples iPhone sa anser många att ZTE Blade S6 är det bästa och billigaste alternativet. Med den längre batteritiden, den utomordentliga kameran, den stilrena designen och den imponerande kapaciteten att hantera två SIM-kort är ZTE Blade S6 ett alternativ där du minst sagt får väldigt mycket för pengarna!

FIKK - För att alla behövs
Läs också