Örebro Futsal Club

No fun at All – Nostalgiskt men tyvärr inte så speciellt roligt

Ska den här typen av konserter arrangeras måste de vara i en betydlig bättre lokal där man kan begränsas utrymmet för publiken med hjälp av stadiga kravallstaket. Tyvärr så sänker detta betyget på konserten. No fun at Alls spelning blev inte så speciellt rolig vilket var synd när man sett fram emot den.

· Publicerad: 10 oktober 2015 · 19.12.

Bandet från Skinnskatteberg No fun at All hade sin storhetstid på 90-talet, detta precis som många av de andra skatepunk-banden som kom fram i efterskalven och punkens kommersialisering i mitten av 80-talet. Bandet splittrades 2001 men vid flera tillfällen återförenats gruppen för att uppträda.

Fredagen den 9 oktober spelade de tillsammans med Örebrobanden Lowest Creature och Scandinavian Hateland på Satin när klubb Tidens Tempo arrangerades.

Annons ▾

Första bandet som spelade var Lowest Creature, ett gäng killar som spelar en blandning av hardcore och trash. Bandet har ett intressant sound och lät fruktansvärt bra. Nedstämda gitarrer kombinerat med ett snabbt trummande där virveltrumman stack ut. Det ska bli spännande att följa Lowest Creatures utveckling.

Kvällens andra band var Scandinavian Hateland, ett band jag såg live första gången på Live at Heart 2013. Då beskrev jag mitt första intryck precis som att det var som att få en käftsmäll. Sen dess har Scandinavian Hateland hunnit byta ut ett par av sina medlemmar men bandet levererar fortfarande en stenhård och brutal hardcore. Nästan precis som att få en käftsmäll.

Lowest Creature och Scandinavian Hateland får gå åt sidan, kvällen till äran var tillägnad No fun at All. Detta är ett legendariskt skatepunk-band som man hört så många gånger men jag har aldrig tidigare sett dom live. Bandet har åldrats en hel del men visade fortfarande att de kan leverera en välspelad och tjat musik och kvällen blev nostalgisk för många av besökarna.

Publikkaos framför scenen
Tyvärr kom grabbarnas prestation på scenen att överskuggas av det kaos som skapades under konserten. Arrangören hade ställt fram ett kravallstaket framför scenen. När väl konserten bröt ut blev trycket så hårt att staketet flera gånger ramlade på scenen med publiken över sig. Att det går hårt till på hardcore och punkspelningar tillhör med i det här fallet fanns det en risk att besökarna kunde skada sig och dessutom kunde utrusningen på scenen komma till skada. Det här är en grov miss av arrangören då bland annat vakterna hade svårt att ta sig fram till scenen när publiken sprang upp på den.

Ska den här typen av konserter arrangeras måste de vara i en betydlig bättre lokal där man kan begränsas utrymmet för publiken med hjälp av stadiga kravallstaket. Tyvärr så sänker detta betyget på konserten. No fun at Alls spelning blev inte så speciellt rolig vilket var synd när man sett fram emot den.

FIKK - För att alla behövs
Läs också