Örebro vann händelsefattig jubileumsmatch mot Färjestad

Fredagen den 9:de oktober firade Örebro Hockey 25 år som förening, det gjorde man under en match mot Färjestad.

· Publicerad: 10 oktober 2015 · 10.12.

En match som Örebro vann med 2-1 efter att Viktor Ekbom avgjort på övertid.
Det var en ganska händelsefattig men välspelad match där första perioden slutade mållöst.

Färjestad hade ett lite övertag i spelet medan Örebro hade svårt att komma till skott under matchens första 20 minuter.
Att Färjestad skulle ta ledningen i mitten av andra kom inte som någon överraskning då laget även hade spelövertaget i den perioden.

Målet gjordes av Rickard Wallin efter att den före Örebrospelaren Tomas Skogs transporterat runt pucken bakom Örebros mål och därefter hittat en omarkerad Wallin.
Men hemmalaget gick ut i den tredje perioden och tog tillbaka kommandot över matchen.

Mycket på grund av att man hittade målet tidigt, två minuter in i perioden kunde Henrik Löwdahl kvittera till 1-1.
Resultatet stod sig efter full tid och matchen gick till förlängning där backen Viktor Ekbom blev stor matchhjälte när han sköt in 2-1 målet bakom Lars Haugen.

Örebro vann den här viktiga jubileumsmatchen och precis som många gånger förr avslutade Julius Hudacek kvällen med ett shownummer nere framför hemmaklacken.
Text: Martin Avedal