Örebro Futsal Club

Succé för Örebro Västhagas snabbladdare för elfordon

Örebro Västhagas snabbladdare för elbilar har fördubblat antalet laddade kilometer under senaste året.

· Publicerad: 12 oktober 2015 · 12.42.

Örebro Västhagas snabbladdare för elbilar har fördubblat antalet laddade kilometer under senaste året.
Laddaren finns placerad hos McDonald’s vid Västhaga (E18) i Örebro, en naturlig trafikknutpunkt där många människor passerar varje dag.
Färska siffror från Powercircle.org visar att antalet laddbara fordon ökar kraftigt och det finns nu över 13 000 i Sverige.

Snabbladdaren på min restaurang vid Västhaga i Örebro installerades i september 2014 som en av de snabbladdare som knyter samman de nordiska huvudstäderna med gröna korridorer.

Annons ▾

Det är inom ramen för samarbetet mellan elbolaget Fortum, biltillverkaren Nissan och McDonald’s som de gröna korridorerna har etablerats. Västhaga är en punkt på sträckan Oslo – Stockholm, och längs med de Gröna Korridorerna finns det snabbladdare var 10-15 mil.

(Magnus Pojen) Jag får emellanåt frågan varför det finns en laddstolpe för elbilar på min restaurang, då brukar jag svara:

– Vi vill vara en del av laddinfrastrukturen i Örebroområdet och Västhaga är en strategiskt vald plats på sträckan Oslo – Stockholm. Det känns väldigt bra att kunna sätta Örebro kommun på laddkartan och erbjuda laddmöjligheter för de som bor och verkar i området.
Det gör det möjligt för fler att välja ett grönare resande.

Laddaren vid Västhaga är ansluten till Bra Miljöval el och gästerna laddar bilen till 80 procent på ca 25 minuter och kan sedan köra omkring 150 km beroende på bilmodell. Många gäster väljer att stanna för att ta en paus och äta på restaurangen och när de ändå gör det väljer elbilsförare också att ladda bilen.

Slutligen har vi noterat att det är fler som har valt att ladda hos oss under juli jämfört andra månader under året.

Det är antagligen en kombination av att fler hittar hit och att antalet laddbara fordon ökar så kraftigt.

Fakta:

Antal laddade km på McDonald’s Örebro Västhaga sedan starten: 14 119 km

Det finns 13 023 laddbara fordon registrerade i landet per den 30 september

Antalet laddbara fordon i Sverige har ökat med 94 % de senaste 12 månaderna

FIKK - För att alla behövs
Läs också