Målfest när KIF Örebro tog sig vidare i Champions League

· Publicerad: 15 oktober 2015 · 00.29.

Ikväll spelades returmötet mellan KIF Örebro och Grekiska Poak på Behrn Arena i damernas Champions League.

KIF vann den första matchen borta med 0-3 och Inför returen hade Örebrotjejerna en god chans att gå vidare då de ägt stora delar av förra matchen.

KIF satte fart hög direkt i kvällens match, redan efter tio minuter hittade Sarah Michael målet och det stod 1-0 på resultattavlan.
Fem minuter senare var det mål igen när den grekiska spelare Eleni Markou råkade göra självmål för sitt Paok.

I den 24:e matchminuten fick även Sanna Talonen Torstensson göra mål när hon snyggt placerade in bollen i nedre delen av Grekiska målvakten Anthi Papakonstantinous vänstra hörn.
3-0 skulle bli pausresultatet och matchen såg redan avgjort ut fast Poak spelade upp sig mot slutet av halvleken.

Men även andra halvlek tillhörde KIF, dom dominerade spelet och släppet aldrig in Poak.
I den 50:e minuten kunde Ogonna Chukwudi sätta 4-0 och i den 76:e minuten punktera Julia Spetsmark matchen med kvällens femte och sista mål.

Det fanns bud på fler mål men Papakonstantinous gjorde även ett par avancerade räddningar i andra halvlek och höll ner siffrorna.
KIF pressade hela tiden väldigt högt mot det grekiska laget och borde gjort fler mål.

Men slutresultatet blev 5-0 och KIF avancerade vidare till nästa omgång med totalt 8-0 mötet mot Paok.
På måndag lottas nästa motståndare för KIF.