KIF segrade i säsongens sista match

· Publicerad: 18 oktober 2015 · 18.25.

Idag spelades den sista omgången av damallsvenskan och det skulle avgöras i både botten och toppen, men för KIF handlade det mer om att avsluta säsongen på ett snyggt sätt. Vilket laget också gjorde när man besegrade gästande Vittsjö med 4-0.

KIF lyckades aldrig återupprepa succén från fjolårets säsong men visade ändå att laget besitter en fin offensiv kvalité. Man spelar fotboll i 90 minuter och håller sig still spelplanen, vilket resulterade i att man gjorde tre mål i matchens slutskede.

Ogonna Chukwudi inledde målskyttet i första halvlek och avslutade det på stopptid i den andra. Där i mellan hittade inbytare Linda Hallin och Mittfältare Michelle De Jongh målet.

Rosengård svenska mästarinnor igen.
För tredje året i rad blev Rosegård svenska mästarinnor, även om årets säsong var betydligt tuffare då tvåan Eskilstuna bara låg en poäng efter.

I den avslutade omgången vann Rosengård med 5-0 över Linköping hemma samtidigt som Eskilstuna slog Göteborg med 2-0.

I botten åkte stockholmslagen Hammarby och AIK ut samtidigt som värmländska Mallbacken klarade sig kvar. Djurgården och Kvarnsveden går upp från Elitettan och kommer spela i Damallsvenskan nästa år.

För KIF var det här sista matchen för säsongen, men det kommer inte vara sista matchen för året. I november fortsätter Champions League äventyret för klubben och imorgon kommer motståndaren att lottas fram.