Örebro Futsal Club

Mäktig vändning av Örebro mot Brynäs

- .

Matchen som spelades mellan Örebro och Brynäs i Behrn Arena ikväll kan mycket väl gå till historien som en av de häftigaste för ÖHK i SHL sammanhang. Inför den tredje perioden ledde gästande Brynäs med 1-3 men när matchen var slut stod det 6-4 till Örebro. Hemmalaget vann tredje perioden med 5-1.

Brynäs som i år är ett topplag i SHL spela bra hockey ungefär 50 min innan Örebro lyckades med sin osannolika vändning. Men det var Örebro som tog ledningen, Martin Johanssons att 1-0 efter ungefär tre minuters spel. Sen vaknade Brynäs till liv, anförda av poängkungen Anton Rödin gick Gävlelaget upp till en 1-3 ledningen i andra perioden.

Annons ▾

Men tidigt i den tredje fick Örebro vittring, Johan Wiklander reducerade i powerplay och hemmalaget spelade upp sig. Brynäs fortsatte att spela bra men ca fyra minuter kvar kom tappet. SHL-debutanten Alexander Anderberg kvitterade till 3-3. Tre minuter senare gav Daniel Viksten Örebro ledningen och där efter satte Kalle Olsson ett mål i tom kasse.

Vid det här läget trodde många att matchen var avgjord, men Brynäs lyckades få en puck till när Nick Johnson satte 5-4 med sitt andra mål för kvällen. Då klev Anders Eriksson in i bilden och direkt på tekning vippade han in 6-4 i tom kasse. Kvällens roligaste och märkligaste mål.

Segern ikväll är ett styrkebesked för Örebro som har inlett säsongen bra. Man visade att det finns en vilja och att man inte ger upp. Brynäs är inget dåligt lag och borde tagit med sig i alla fall en poäng från Örebro idag, men grabbarna i Örebbo Hockey ville tydligen något annat.

FIKK - För att alla behövs
Läs också