Örebro Futsal Club

Drygt tre ton har lämnats in till de nya Åternyttorna

· Publicerad: 21 oktober 2015 · 17.44.

Sedan vecka 36 har Myrorna samlat in drygt 3 ton med föremål som tagits med till någon av de nya containrarna på Hovsta, Glanshammar, Odensbacken och Atleverkets återvinningscentraler.

Precis som Åternyttan på Mellringe återvinningscentral finns nu containrar uppställda för att hjälpa hushållen att skänka saker till återanvändning och samtidigt bidra till dem som har det lite extra kämpigt.

Annons ▾

Örebro kommun har ingått ett samarbete med Myrorna som tar hand om de insamlade föremålen och säljer det vidare genom sina butiker eller ser till att det kommer till återanvändning där det behövs som mest. Containrarna är inte bemannade som Åternyttan på Mellringe återvinningscentral, vilket ställer lite högre krav på dig som lämnar att det är föremål som faktiskt går att sälja eller återanvända.

FIKK - För att alla behövs
Läs också