Örebro Futsal Club

Takida är ett blekt försök till hårdrock

- .

Bandet Takida bildades 1999 i Ånge och går in på sitt sextonde år som aktivt band. De var under en längre tid ett väldigt populär underground-band, ett band som inte var signade på ett kommersiellt skivbolag.

Året 2006 släppte man sitt första album Make your Breathe på ett skivbolag och succén var ett faktum, skivan sålde platina och året efter 2007 kom nästa succéplatta för bandet, Bury the Lies som även innehöll bandets största hit Curly Sue.

Annons ▾

Fredagen den 23 oktober kom bandet till Örebro för att uppträda på Club 700 och ungefärlig siffra på 400 stycken personer hade hittat Conventum och Club 700 denna lönefredag för att se sitt favoritband Takida. Det var förmodligen dom lojalaste fansen som finns kvar i länet.

Förra gången Takida spelade i Örebro var på Conventum kongress framför en betydligt större publik än den här ikväll. Det har blivit många spelningar för Robert Pettersson i Örebro, kanske har publiken fått nog?

Kvällens spelning påminde mycket om den förra året med samma upplägg och inga större överraskningar, det blir aldrig speciellt intressant eller bra under kvällens spelning. Takida är ett blekt försök till att spela hårdrock, men de har varken talangen eller materialet till det. Många av låtarna känns mest bara som utfyllnad mellan hitsen, som även de är ganska få.

När Takida var som störst delade de många människor i två läger. De som fastande för deras lättsamma och kommersiella rock och de som hatade dem för att de var så långt bort från metalvärlden som de kunde komma. Ikväll kan jag i alla fall konstatera att Takida spelar hårdrock, då bandet gång på gång levererar gitarrsolon och hårda riff.

Publiken mår dock bättre än vad jag gör, de sjunger med och jublar efter ett flertal låtar, framför allt under Curly Sue som fortfarande får ses som bandets populäraste låt. Men publiken tänder dock aldrig riktigt till som man borde på en rockkonsert. Därför blir Takidas spelning ikväll bara ett blekt och tröttsamt försök till att vara hårdrock.

FIKK - För att alla behövs
Läs också