Örebro Futsal Club

In Flames är Sveriges bästa metalband

- .

Lördagen den 24 oktober intog metalbandet In Flames Conventum Kongress som del av deras pågående klubbturné i Sverige. Bandet behöver egentligen ingen presentation, de grundades i Göteborg 1990 och slog igenom på allvar i början av 2000-talet. De är ett av de populäraste svenska banden både i Sverige och runt om i världen.

Jag har sett dem live fyra gånger innan kvällens konsert, två gånger i min hemstad Motala i början av 2000-talet och två gånger på Hultsfredsfestivalen. Senaste gången var 2006, och det är fortfarande en konsert jag håller högt, bara Bruce Springsteen på Friends 2013 och Nine Inch Nails på Hultsfred 05 toppar den konserten.

Annons ▾

Därför var det med höga förväntningar jag begav mig till Kongressen denna lönelördag i oktober. Hur skulle In Flames 2015 låta, det var ju ändå nästa 10 år sen jag såg bandet live sist. Det var en konsert med mycket pyroteknik samtidigt som bandet börjande nå sin topp. Den konserten hade också mycket arenarock över sig då de spelade på Hawaiiscenen i Hultsfred.

In Flames svek mig inte, bandet är fortfarande ett av de bästa metalbandet Sverige har att erbjuda. De är väldigt samspelta och det låter näst intill perfekt när de river av metallåt efter metallåt. Inne på Conventum Kongress fanns det givetvis ingen pyroteknik, men ljusshowen höll lika hög klass.

In Flames är en band som har vågat experimentera med sitt sound. Det är bidragit till att de har ett brett alster med många varierande låtar. Det ger konserten olika skepnader under kvällen, jag får höra några av mina favoritlåtar, Like you better dead, Take this Life och Only for the Week. Det känns ändå som gamla In Flames är det publiken vill ha, under just Only for the Week blir publiken som mest aktiv.

Som slutsats kan man ändå säga att In Flames är Sveriges bästa Metalband. De är bra live och har alltid häftiga scenshower, vågar bjuda på det lite extra men framför allt har de låtarna. Det finns alltid en låt till någon av de 2200 st i publiken. Till och med jag som inte är ett fullblodat In Flamesfan vet att jag kommer sova fint efter kvällens urladdning på Kongressen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också