Örebro Futsal Club

Örebro fortsätter att imponera, besegrade LHC med 5-3

- .

Örebro Hockey har inlett säsongen bra, efter att man besegrade Brynäs med 6-4 kom ikväll en ny seger hemma i Behrn Arena. Gästande Linköping fick åka tillbaka till Östergötland med en 5-3 förlust.

Örebro har under säsongen visat styrka och mentalitet framför allt på hemmaplan. I kvällens match tog det inte lång stund förrän nolla var spräckt för Örebro. I den tredje minuten hittade Martin Johansson målet efter ett anfall där Joel Mustonen tappade pucken till honom.

Annons ▾

I den andra perioden utökade Mustonen till 2-0 efter att han styrt in ett skott från Joonas Jalvanti. Några minuter senare fick LHC in en reducering när Garret Roe hittade målet. Men den glädjen varade bara i ett par sekunder, för i sekvensen efteråt fick Greg Squiers ett friläge där han fintade bort David Rautio och placerade 3-1 i krysset.

Sista perioden slutade 2-2 efter att bland annat LHC fått in två reduceringsmål, men då var matchen i princip redan avgjort då Libior Hudacek satte 4-1 och Kalle Olsson sate 5-2. LHC lyckades aldrig komma ikapp Örebro som återigen vann på hemmaplan.

Nästa match för Örebro är på onsdag, då tar man emot nykomlingen Malmö. Malmö ligger på en 12:e plats i tabellen och förlorade hemma mot HV71 med 1-4 ikväll.

FIKK - För att alla behövs
Läs också