Örebro Futsal Club

Intervju med Roger Karlsson inför hans spelningar i Örebro

· Publicerad: 27 oktober 2015 · 16.54.

I helgen uppträder artisterna Roger Karlsson och Björn Wallgren på East West under fredag och Plektrum på lördag. Lördagen får de även besök av punklegenden Johan Johansson som varit medlem i kultbandet KSMB.

Huvudnummert är Roger Karlsson som är ute på turné då han är aktuell med plattan Kysser Sörmland Jord. Vi på Örebro Tribune ringde upp Roger för att stämma av inför helgens två konserter.

Annons ▾

Vem är Roger Karlsson?
– Jag är en artist som varit verksam sen 80-talet då jag spelade i Inferno. Sen där efter spelade jag i bandet Tuk Tuk Rally på 90–talet. Idag är jag en soloartist som är aktuell med nya plattan Kysser Sörmland Jord.

Roger säger att han har spelat väldigt mycket under sin karriär men hade ett uppehåll mellan sin första och andra soloplatta. Ett uppehåll som varade i ungefär 8-9 år, där i mellan skaffade han bland annat familj, samtidigt som han hade kvar sitt band.

Efter andra soloplattan drog det igång. Han kände att det var musiken han ville hålla på med. Efter samarbetet med RMP musik och Björn Wallgren har det verkligen rasslat på.

Berätta lite om nya skivan Kysser Sörmland Jord?
– Min pappa blev sjuk och gick bort och han kom från Sörmland. Det fick mig att tänka över mitt ursprung, det blev viktigt för mig.

– Egentligen är det bara första låten handlar Sörmland. Sen tar skivan ett större perspektiv och behandlar samhällets utveckling, bland annat främlingsfientligheten.

Du ska spela i Örebro till helgen. Hur känns det? Första gången sen 1994.
– Det ska bli spännande, jag vet inte riktigt hur det kommer se ut med publik. Jag spelade i Eskilstuna för ett tag sen och då kom det jättemycket med folk.

Kan det bli som sist när du spelade i Örebro att det kommer många från Sörmland?
– Det är möjligt. Jag var ute på en Sörmlandsturnén i slutet på september så publiken där kan vara lite mättat nu.

Vad kan publiken förvänta sig av dina spelningar?
– Bra rockkonsert! Vi är ett stort band med sju personer i och vi har spelet ihop ett tag nu. Många av låtarna sitter bättre nu än vad de gjorde i början av turnén.

Varför just två konserter, på två helt olika uteställen?
– Det var tänkt att vi skulle spela i Sala på lördagen, men det blev uppskjutet. Så vi la till en extra konsert i Örebro. Sen får man mer uppmärksam, det får lite mer fokus när man gör så här.

Som jag sa, två helt olika ställen. East West har sittande publik, kanske besökarna påminner mer om en Live at Heart besökare, medans Plektrum är mer ”punkigt”.
– Ja Björn berättade att det var lite skillnad på klubbarna, men jag är van med olika typer av liveställen, så det ska bli spännande att uppträda på dem.

Tills sist, har du något att till läsarna inför spelningarna?
– Passa på och komma för att se en bra rockkonsert. Jag tycker det ska bli väldigt kul att få uppträda i Örebro.

FIKK - För att alla behövs
Läs också