Örebro Futsal Club

Välgörenhetsmatch då Örebro Hockey möter Malmö Redhawks

- .

Matchen imorgon den 28 oktober då Örebro Hockey möter Malmö Redhawks kommer att handla om utsattheten på vår egen hemmaplan. Utsattheten och utanförskapet som drastiskt har ökat i Örebro.

Antalet hemlösa och uteliggare har ökat i Örebro, liksom utsattheten och utanförskapet. Därför har Svenska kyrkan i Örebro tagit initiativ till att starta en stadsmission våren 2016, tillsammans med andra kyrkor och sociala aktörer. För att det ska bli riktigt bra behöver vi samarbeta med företag i och runt om Örebro – och först ut är Örebro Hockey, som redan har ett utvecklat samarbete med Svenska kyrkan.

Annons ▾

Köp din biljett via Svenska kyrkan, så går hela beloppet rakt in i insamlingen.

När klubben möter Malmö Redhawks hemma den 28/10 i SHL, har Örebro Hockey valt att göra matchen till ett så kallad ”Charity Game”, det vill säga en välgörenhetsmatch, med fokus på utsattheten och utanförskapet i Örebro.

Köp din biljett idag via Svenska kyrkan
Under matchen samlar Svenska kyrkan in en rejäl grundplåt tillsammans, så att Örebro stadsmission snabbt kan komma igång med konkret hjälp åt utsatta människor direkt vid bildandet våren 2016. Som ett bidrag till insamlingen, har Örebro Hockey skänkt 200 sittplatsbiljetter på rad ett till Svenska kyrkan.

Om du köper din biljett via Svenska kyrkan för (minst) 150 kr/styck så går hela biljettbeloppet raka vägen in i insamlingen! 200 stycken biljetter finns och det är först till kvarn som gäller.

Här köper du dina biljetter:

Informationsservice i Kyrkans hus på Storgatan 27.
Telefon 019-15 45 00 eller e-post orebro.pastorat@svenskakyrkan.se.
Öppet: kl. 9–16 varje vardag.
Betalning: Kontant eller Swish.​

Café Nikolai på Nikolaigatan 8.
Öppet: kl.13–16 ​mån–ons, kl. 10–16 tor–fre. OBS! Endast förhandsbokning och betalning – biljetten kvitterar du ut på informationsservice (senast 27/10) eller utanför arenan innan match.
Betalning: Kontant, kort eller Swish.

Olaus Petri församlingshem på Sofiagatan 2B. Försäljning under kyrkkaffet varje söndag kl. 11–11.30. OBS! Endast förhandsbokning och betalning – biljetten kvitterar du ut på informationsservice (senast 27/10) eller utanför arenan innan match.
Betalning: Kontant eller Swish.

Tredje gången detta arrangeras tillsammans med Örebro hockey
Det är tredje gången som Svenska kyrkan och Örebro Hockey arrangerar en större välgörenhetsmatch ihop.

– I november 2013 samlade vi in 83 615 kronor till hemlösa och utsatta inför julen och året därpå handlade matchen om våldsutsatta kvinnor och barn, på hemma- och bortaplan. Den gången fick vi in 126 847 kr. Det är härligt att möta all glöd och allt engagemang på arenan från både publiken, klubben och Svenska kyrkan.

Antalet besökare på Ria-Dorkas har fördubblats på ett år.
Ria-Dorkas uppskattar att det finns omkring 100–150 hemlösa personer i Örebro län idag, men mörkertalet är stort. Ökningen har pågått i flera års tid i takt med att samhällsklimatet blivit allt hårdare. Och för första gången möter personalen på Ria unga vuxna utan missbruksproblem som lever i hemlöshet. Omkring 10 procent av gästerna är under 30 år.

Föreningen Ria-Dorkas som jobbar med hemlösa och utsatta har fler gäster än någonsin. En genomsnittlig dag kommer ca 60 personer till RIA för att äta, tvätta sina kläder, duscha och för att få stöd och råd.

Rose-Marie Frebran är med och skramlar på matchen
Tidigare landshövding Rose-Marie Frebran är projektgruppens förslag på ordförande i Örebro stadsmission – hon har tackat ja och kommer vara med på matchen. Rekryteringen av direktor har påbörjats och lokaler letas i detta nu.

FIKK - För att alla behövs
Läs också