Örebro Futsal Club

Örebro förlorade mot Malmö igen

- .

Kvällens drabbning mellan Örebro och Malmö var säsongens andra, då lagen möttes nere i Skåne redan i andra omgången. Nykomlingarna Malmö vann den matchen med 4-0 och ikväll skulle Örebro ta revange. Men Malmö vann med 1-3.

För Örebro var förlusten den första efter full tid hemma. Man har med andra ord ett väldigt bra hemmafacit. Och i kvällens match mot Malmö var det Örebro som tog tag i kommandot, man skapade flera farliga målchanser innan gästerna spelade in sig i matchen. Första perioden slutade 0-0.

Annons ▾

Även den andra skulle sluta oavgjort, fast den här gången blev det 1-1. Efter en ganska jämn och hård kamp tog gästerna ledningen genom Derek Meech som sate 0-1 bakom Julius Hudacek. Målet tillkom efter att en Örebrospelare tappt pucken som resulterade i en snabb spelvändning för Malmö.

Örebro var dock snabbt framme och kvitterade när Anders Eriksson styrde in 1-1 på ett skott från Greg Squires. Hemmalaget fick därefter ett par bra chanser att ta ledningen men Malmö försvarade sig bra och matchen var fortfarande öppen.

I den tredje perioden gick Örebro för en ledning men två spelvändningar för Malmö resulterade i att de vann matchen. I den 43:e matchminuten gjorde Mattias Persson 1-2 efter att blivit helt friställd med Hudacek.

Och i den 57:e matchminuten kom T.J Galiardi fri med Hudacek och kunde sätta 1-3 bakom den slovakiske målvakten. För Örebro gäller det nu att komma tillbaka snabbt, och på fredag är nästa match. Då åker de till Skåne för att möta Rögle, de bägge lagen möt även på lördag i Örebro.

FIKK - För att alla behövs
Läs också