Örebro Futsal Club

Norrköping svenska mästare – ÖSK kryssade mot AIK

· Publicerad: 31 oktober 2015 · 17.20.

Idag avgjordes toppstriden i Allsvenskan och tre lag stred om slutsegern. IFK Norrköping, IFK Göteborg och AIK. Göteborg tog emot Kalmar, medan AIK åkte till Örebro och Norrköping till Malmö. Tillslut var det Norrköping som vann, de hade avgörandet i egna händer och besegrade Malmö med 0-2.

Laget från Östergötland hade en svår motståndare i Malmö men redan i den 5:e minuten fick skåningarna Markus Rosenberg utvisad och då kunde de inte stå emot Norrköping. En av matchens giganter var Emir Kujovic som gjorde ett mål och en assist idag. Det här var Norrköpings första ligaseger sen 1989, de har alltså väntat 26 år på detta guldögonblick.

Annons ▾

AIK gick för seger på Behrn Arena
Medan Norrköping gjorde sitt mot Malmö försökte AIK slå Örebro. De gick för full maskin och hade ett par bra målchanser i början av första halvlek. När beskedet om att Kalmar tagit ledningen mot Göteborg spreds sig det ett hopp bland AIK-supportrarna, de hade fortfarande en teoretisk chans att vinna.

Ironiskt nog var det en f.d djurgårdare som skulle störa det sista hopp som fans kvar. ÖSK:s succéman Martin Broberg gav hemmalaget ledningen i den 40:e matchminuten. ÖSK hade innan dess skapat ett par riktigt bra chanser så målet var även rättvist.

I andra halvlek gick AIK för fullt och fick efter en timmes spel in en kvittering när Henok Goitom nickade bollen i mål. Mot slutet av matchen var samme Goitom nära att ge stockholmarna ledningen men en storspelande Jacob Rinne räddade allt. Matchen slutade 1-1 men AIK borde ha vunnit då Goitom hade flera bra lägen att peta in bollen.

Även IFK Göteborg spelade oavgjort i dag, de hämtade in ett underläge mot Kalmar men fick bara 2-2 och slutade på en andraplats i tabellen tre poäng efter Norrköping. Ett östgötskt lag i topp och ett i botten, då Åtvidaberg kom sist. De åker ut tillsammans med Halmstad medan Falkenberg får kvala mot Sirius.

Redaktionen på Örebro Tribune vill säga grattis till segern IFK Norrköping. Här kommer ett par bilder från matchen mellan Örebro och AIK.

FIKK - För att alla behövs
Läs också